Mai mulţi minori au fugit dintr-un centru de plasament în care au fost înregistrate 19 cazuri de coronavirus

Patru minori dintr-un centru de plasamanet din Piatra-Neamţ au dispărut, în cursul serii de duminică, şi sunt căutaţi de poliţişti, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, Dimitrie Mocanu, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
25 mai 2020, 07:15
Mai mulţi minori au fugit dintr-un centru de plasament în care au fost înregistrate 19 cazuri de coronavirus

Copiii, trei băieţi şi o fată, au vârste cuprinse între 15 şi 17 ani. Minorii fug frecvent din acest centru, dat fiind faptul că, pe timpul nopţii, nu este asigurată paza. Prefectul judeţului Neamţ a solicitat conducerii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului asigurarea pazei acestui centru şi pe timp de noapte, însă reprezentanţii Consiliului Judeţean au decis că nu se justifică o astfel de solicitare.

Poliţiştii au stabilit faptul că minorii părăsesc în mod frecvent Centrul ‘Sancta Maria’ din Piatra-Neamţ fără acordul personalului de supraveghere. Poliţiştii au efectuat verificări atât pe raza municipiului Piatra-Neamţ, cât şi la persoanele şi în locurile cunoscute ca fiind frecventate de aceştia, însă nu au fost identificaţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, potrivit Agerpres.

Poliţiştii au publicat fotografiile celor patru copii dispăruţi şi solicită populaţiei sprijinul pentru găsirea acestora.

copii disparuti

La Centrul pentru copii cu dizabilităţi „Sancta Maria” Piatra-Neamţ au fost raportate, de la începutul lunii mai, 19 cazuri de ifnectare cu noul coronavirus. Dintre acestea, şase cazuri de COVID-19 s-au înregistrat la salariaţi, iar 13 la tinerii instituţionalizaţi.