Mai mulţi preoţi din Sibiu vor ţine slujbe pentru coronavirus

Preoţii vor ţine mai multe slujbe în biserica din curtea Spitalului Judetean de Boli Pulmonare din Sibiu, începând de miercuri seara.

RomaniaTV.net
29 ian. 2020, 08:51
Mai mulţi preoţi din Sibiu vor ţine slujbe pentru coronavirus

Părintele Cătălin Dumitrean a anunţat că prelaţii şi credincioşii se vor ruga pentru însănătoşirea bolnavilor infectaţi cu noul tip de coronavirus din China şi pentru orprirea răspândirii acestuia.

„Timp de şapte zile, la biserica Spitalului de Boli Pulmonare, cu hramul Ioan, Rusu şi Nectarie, ne vom aduna creştinii pentru a ne putea ruga pentru cei bolnavi şi încercaţi astăzi în lume de noul virus care a pornit dintr-un continent îndepărtat, din China, dar inimile noastre fiind apropiate de fiecare om, aceasta este datoria creştinului, am socotit ca o datorie de conştiinţă şi morală, să fim în rugăciune unii pentru alţii; adică nu numai pentru cei de lângă noi, cei apropiaţi, cei din familiile noastre, doar pentru noi, depăşind astfel egoismul sufletesc în care stăm de multe ori. Astfel, concret, în fiecare seară, la ora 18,00, timp de şapte zile, vom săvârşi ca un ciclu de rugăciuni, taina sfântului maslu, cea mai potrivită slujbă în astfel de situaţii. Este o slujbă pe care, chiar dacă o faci aici, într-un anumit loc, puterea ei se extinde în orice loc, în orice timp, în orice moment, de aceea i se spune că este o taină, are resorturi nebănuite de însănătoşire. Îndemn pe această cale cât mai mulţi credincioşi să îşi depăşească interesul imediat, să vină în fiecare seară la biserica spitalului şi să fie alături de noi”, a explicat preotul Cătălin Dumitrean.

Preotul îi îndeamnă şi pe credincioşii care nu ajung la aceste slujbe să se roage pentru însănătoşirea celor care suferă de noul tip de coronavirus.