Mai mulţi rezişti acuzaţi de corupţie şi trimişi în judecată, pe listele pentru Europarlamentare. Marcel Ciolacu: „Nu ei erau cei care strigau în stradă: Fără penali în funcţii publice?”

Marcel Ciolacu atrage atenţia asupra faptului că pe listele USR de la alegeri se regăsesc multe persoane acuzate de corupţie şi trimise în judecată. Printre acestea, Vlad Voiculescu şi Clotilde Armand.

08 apr. 2024, 13:43
Mai mulţi rezişti acuzaţi de corupţie şi trimişi în judecată, pe listele pentru Europarlamentare. Marcel Ciolacu: „Nu ei erau cei care strigau în stradă: Fără penali în funcţii publice?”

Marcel Ciolacu a făcut referire la momentul în care reziştii strigau în stradă celebrul slogan Fără penali în funcţii publice.

Marcel Ciolacu: „Nu ei erau cei care strigau în stradă: Fără penali în funcţii publice?”

Eu știu că doamna Clotilde e trimisă și în judecată. Ştiu că e și Vlad Voiculescu de pe lista de Europarlamentare. Nu e trimis în judecata cu miliardul?

Dar nu erau ei cei care veneau și ne alergau pe stradă pe toți medicii și toată lumea. fără hoți în funcţii publice. Văd că stau bine mersi. Sunt găsiți incompatibili, sunt trimiși pentru corupție. Dintr-odată justiția e părtinitoare. Ați mai văzut filmul asta?„, a spus Marcel Ciolacu.

Citeste si Marcel Ciolacu, în vizită la spitalul Fundeni: „Nu mai avem timp de scuze. Dacă mai pierdem, România nu mai poate recupera”

Cum arată lista pentru Europarlamentare depusă de Alianța Dreapta Unită (USR, PMP, Forța Dreptei)

Alianța Dreapta Unită (USR, PMP, Forța Dreptei) și-a depus lista comună de candidați pentru alegerile europarlamentare care vor avea loc la 9 iunie 2024.

Lista a fost depusă la sediul Biroului Electoral Central (BEC) în dimineața de 8 aprilie 2024. La momentul depunerii au fost prezenți liderii celor trei partide care formează Dreapta Unită: Cătălin Drulă (USR), Eugen Tomac (PMP) și Ludovic Orban (Forța Dreptei).

Acum două zile, Cătălin Drulă anunța, într-o postare pe facebook, cine sunt candidații Dreptei Unite pentru Parlamentul European. Lista anunțată de Cătălin Drulă era următoarea: Dan Barna, Vlad Voiculescu, Violeta Alexandru, Eugen Tomac.

O sesizare venită din partea PSD contesta formarea alianței Drepta Unită, deci și dreptul acestei alianțe de a avea o listă comună de candidați. Sesizarea depusă de PSD a fost în final respinsă de Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), la data de 19 martie 2024.