Mai mulţi români au fost trataţi ca sclavii în Danemarca

Au plecat din ţară pentru o viaţă mai bună, însă au ajuns să fie sclavi în Danemarca. O familie de români a trăit un adevărat coşmar, de care au scăpat cu ajutorul autorităţilor daneze.

RomaniaTV.net
12 ian. 2012, 06:55
Mai mulţi români au fost trataţi ca sclavii în Danemarca

Familia Stoica a plecat în Danemarca unde a sperat că va găsi un trai mai bun. Românilor li s-a promis că vor lucra 12 ore pe zi şi vor primi câte 500 de euro. Însă au ajuns să fie ţinuţi în sclavie: înfometaţi şi neplătiţi.

Vasile Stoica a plecat împreună cu soţia sa, fiul lor şi fratele său mai mare pentru a munci la o firmă de curăţenie. Românii au fost cazaţi în subsolul unei casei, într-un decor demn de filmele de groază.

„A fost dezastru! Dezastru o fost. Ce să mai spui! Şi când stătea în pat umblau şobolanii p-acolo de numa”, povestetşte Vasile Stoica.

Fără mâncare sau bani, oamenii au ajuns în pragul disperării şi au început să mănânce ce găseau prin coşurile de gunoi.

„Mai găseam câte un sandviş. Îl puneam în buzunar şi când întâlneam băiatul îi dădeam să manânce sau câte un măr, o banană. Şi îi dădeam, îl aşteptam. Nu mâncam eu sau soţul”, povesteşte îngrozită femeia.

Patronul firmei susţine că nu avea de ce să-i plătească, deoarece cei patru români au lucrat doar la o singură şcoală, câte trei ore.