Mai opulent decât regii. Preşedintele Turkmenistanului a inaugurat un şantier folosind o lopată şi o boabă, ambele din aur VIDEO

Președintele Turkmenistanului, Gurbangulî Berdîmuhamedov, un fan al opulenţei şi al obiectelor din aur, a captat din nou atenţia presei internaţionale, de această dată la inaugurarea unui şantier.

26 aug. 2021, 12:35
Mai opulent decât regii. Preşedintele Turkmenistanului a inaugurat un şantier folosind o lopată şi o boabă, ambele din aur VIDEO

Preşedintele Turkmenistanului a fost chiar cel care a inaugurat şantierul, folosind în acest sens o lopată și o roabă din aur. Mai înainte, el a aruncat o capsulă din aur în situl șantierului, apoi a luat, cu lopata din aur, pământ dintr-o roabă din aur și aruncat-o pe un scoc din aur, de unde a alunecat în fundaţia construcţiei.

Anterior, Berdîmuhamedov și-a făcut o statuie din aur. Președintele a fost prezentat cu un porumbel în mână și călare pe un armăsar făcut tot din aur. Președinta Parlamentului din Turkmenistan a declarat în 2015 că „monumental a fost ridicat la cererea oamenilor simpli”.

Citeşte şi Preşedintele Turkmenistanului i-a ridicat statuie din aur câinelui său, în centrul oraşului

De asemenea, potrivit tv8.md, la ceremonia de deschidere a unui Campionat de haltere, Gurbangulî Berdîmuhamedov a ridicat o bară confecționată din aur pentru a celebra începutul competiției sportive.

În anul 2020, Gurbangulî a inaugurat o statuie uriașă din aur, care înfățișează un câine din rasa Alabay, rasa lui preferată și care este inclusă în patrimoniul național al țării. De asemenea, Președintele a mai dedicat cărți și poeme aceste rase, numind-o „simbol al reușitelor și a victoriei”.