Mai puţine teze pentru elevii din gimnaziu şi liceu în semestrul I. Cîmpeanu: Din 6 decembrie se pot susţine teze

Elevii vor reveni la cursuri din 8 noiembrie, a anunţat ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, care a precizat că o decizie final privind modul în care se reiau cursurile, fizic sau online, ar urma să fie reluată vineri în funcţie de situaţia epidemiologică. De asemenea, ministrul Educaţiei a anunţat şi modificări în privinţa tezelor pe care urmează să le susţină elevii în semestrul I, dr şi în privinţa încheierii situaţiei şcolare.

01 nov. 2021, 13:20
Mai puţine teze pentru elevii din gimnaziu şi liceu în semestrul I. Cîmpeanu: Din 6 decembrie se pot susţine teze

Sorin Cîmpeanu a anunţat că s-a luat decizia de a reduce numărul de teze pe care elevii le vor susţine în primul semestru din anul şcolar 2021 – 2022.

„Înțelegând dificultățile, analizând solicitările, am decis împreună cu colegii mei de Ministerul Educației să reducem numărul de teze: la clasa VIII-a vom avea un număr de două teze, în loc de trei teze. Deci toți elevii din gimnaziu vor avea doar două teze de susținut cu prezență fizică. Pentru liceu, am redus numărul de teze de la patru la trei”, a spus ministrul Educaţiei.

Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu: În data de 8 noiembrie şcoala va începe. Mai multe unităţi vor mai funcţiona în online

De asemenea, ministrul Sorin Cîmpeanu a anunţat că nota la teză va avea o pondere mai mică în raport cu oricare dintre notele pe care elevul le va primi.

Citeşte şi: EXCLUSIV | „Educaţia este principala victimă a pandemiei”. Ecaterina Andronescu arată cum sacrifică autorităţile viitorul României prin închiderea şcolilor şi trecerea la cursuri online

 

Teste de salivă pentru depistarea COVID-19 vor fi disponibile în şcoli de săptămâna viitoare

Teste de salivă pentru depistarea COVID-19 vor fi disponibile în şcolile din România de săptămâna viitoare, a anunțat ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu a anunţat că a primit asigurări de la Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate că de săptămâna viitoare testele pe bază de salivă vor ajunge în școli.

Vă reamintim că la începutul luni octombrie, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea nr. 83 privind includerea testelor rapide de determinare a antigenului SARS-CoV-2 efectuate din probă de salivă în categoria stocurilor de urgență medicală de strictă necesitate, în scopul monitorizării permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul unităților de învățământ și asigurarea fondurilor necesare achiziționării acestora din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.