Mai puţini morţi pe şosele. A scăzut numărul accidentelor cu 16% faţă de 2010

Şoferii români au devenit mai responsabili în trafic. O arată statisticile, care spun că, în 2011, numărul oamenilor care au murit în accidente de circulaţie a scăzut cu 16 procente. Astfel, ţara noastră se situează pe unul din locurile fruntaşe în Europa la reducerea numărului de accidente grave.

RomaniaTV.net
18 dec. 2011, 18:34
Mai puţini morţi pe şosele. A scăzut numărul accidentelor cu 16% faţă de 2010

Prezenţa poliţiştilor în trafic îi determină pe şoferi să respecte regulile de circulaţie. Rezultatele bune nu întârzie să apară. În 2011, avem cu 112 accidente rutiere grave mai puţin, iar numărul persoanelor care au decedat în urma acestor accidente sunt în scădere. Mai exact cu 16%.

Tot statisticile arată însă că cele mai multe accidente se produc din cauza vitezei excesive. Nenumărate sunt şi cazurile în care şoferii nu acordă prioritate sau pietonii trec prin loc nepermis. Anul acesta, peste 1.800 de oameni au murit în accidente.

Mulţi pietoni preferă să facă slalom printre maşini în momentul în care traversează strada. din nefericire, aceasta este şi principala cauză a producerii accidentelor grave în Capitală.

În acest moment, România se află pe locul nouă în rândul ţărilor europene, la reducerea numărului de accidente grave. Până în 2020, ar trebui să micşorăm cu 50 de procente numărului oamenilor care mor în accidente.