Mai rău ca la Bucureşti! În Berlin, sute de mii de oameni au rămas fără apă caldă şi căldură

Aproape 180.000 de oameni din Berlin au rămas fără apă caldă şi căldură, duminică, din cauza unei pene de curent care a dat peste cap o centrală ce alimentează mai multe cartiere ale capitalei germane. Berlinezii au fost nevoiţi să îndure frigul peste noapte, în condiţiile în care temperatura a coborât până la minus patru grade Celsius.

10 ian. 2022, 15:19
Mai rău ca la Bucureşti! În Berlin, sute de mii de oameni au rămas fără apă caldă şi căldură

În Berlin, sute de mii de oameni au rămas fără apă caldă şi căldură duminică noaptea. Cei mai afectaţi din cauza defecţiunii au fost locuitorii din Berlinul de Est, cu precădere cei din blocurile înalte.

Nu mai puţin de 90.000 de locuinţe au rămas fără încălzire şi apă caldă, au precizat autorităţile germane care au emis o alertă prin intermediul unei aplicaţii speciale. Berlinezii au dârdâit de frig toată noaptea pentru că problemele au fost remediate abia luni dimineaţa, scrie Tagesspiegel.de.

„Centrala de cogenerare Klingenberg a pornit din nou, fără nicio problemă. Agentul termin a început să fie furnizat din nou de noaptea trecută”, este mesajul autorităţilor germane.

Philipp Cachée, un oficial responsabil cu protecţia civilă în caz de dezastre, a explicat că alimentarea cu apă caldă şi căldură a fost reluată în jurul orei 3 dimineaţa. Cu toate acestea, autorităţile recunosc că există probleme cu furnizarea agentului termic în clădirile înalte. Din acest motiv, este nevoie de intervenţia administratorilor pentru a reporni anumite instalaţii care realizează transferul de căldură din punctele termice către locuinţe.

Citeşte şi: Peste 600 de blocuri nu au DELOC căldură şi apă caldă în Bucureşti! În Capitala sunt 4 grade, bate vântul şi plouă! Concetăţenii lui Nicuşor Dan aşteaptă primăvara cu înfrigurare!

În Berlin, sute de mii de oameni au rămas fără apă caldă şi căldură din cauza unei pene de curent. Au fost afectate inclusiv spitale

O întrerupere de scurtă durată a energiei electrice în reţeaua de stat Stromnetz Berlin a dus la paralizarea activităţii centralei termice Klingenberg din districtul Rummelsburg. Din acest motiv, aproape 180.000 de oameni din Berlinul de Est au fost lăsaţi fără căldură şi apă caldă duminică seara. Cele mai multe probleme au fost în districtul Berlin-Friedrichsfelde.

Potrivit agenţiei DPA, patru spitale au fost afectate din cauza defecţiunii, iar staţiile de tren Ostbahnhof, Warschauer Straße, Ostkreuz and Lichtenberg au rămas temporar fără lumină.

Totodată, este 600 de blocuri, case sau instituţii din Bucureşti nu au apă caldă şi căldură sau au probleme cu furnizarea agentului termic, aşa cum reiese din informaţiile publicate luni pe site-ul companiei municipale Termoenergetica. În schimb, primarul general Nicuşor Dan susţine că municipalitatea poate interveni doar de urgenţă la avariile care se produc. Mai mult, edilul Capitalei invocă faptul că problemele sistemului de încălzire centralizată s-au acumulat în timp, deoarece au fost „ani întregi de inacţiune”, notează Hotnews.

Citeşte şi: Nicuşor Dan a prezentat un grafic în ziua în care sute de blocuri din Bucureşti nu au apă caldă şi căldură în plină iarnă. „Ne ajută pe toți să înțelegem care e sursa problemelor”