Nicuşor Dan a prezentat un grafic în ziua în care sute de blocuri din Bucureşti nu au apă caldă şi căldură în plină iarnă. „Ne ajută pe toți să înțelegem care e sursa problemelor”

Primarul general a anunţat, luni, printr-o postare pe Facebook, că în Bucureşti sunt probleme cu furnizarea de apă caldă şi căldură, dând de înţeles că de vină sunt fostele administraţii deoarece banii "s-au dus în ultimii 10 ani pe tot felul de prostii și nu acolo unde era nevoie de ei".

10 ian. 2022, 14:21
Nicuşor Dan a prezentat un grafic în ziua în care sute de blocuri din Bucureşti nu au apă caldă şi căldură în plină iarnă. „Ne ajută pe toți să înțelegem care e sursa problemelor”

Nicuşor Dan a reacţionat, în condiţiile în care peste 600 de blocuri din Capitală nu au apă caldă şi căldură din cauza problemelor reţelei de termoficare. În loc de măsuri concrete în sprijinul bucureştenilor, primarul general a prezentat un grafic despre care susţine că ar fi util „să înțelegem care e sursa problemelor”.

„Graficul de mai jos nu dă nici căldură și nici apă caldă acelor bucureșteni care sunt încă, din păcate, afectați de sincopele sistemului de termoficare. Ne ajută însă pe toți să înțelegem care e sursa problemelor. Foarte mulți bani necesari investițiilor în termoficare (producție și transport) – și care prin buget ar fi trebuit să ajungă în sistemul de termoficare! – s-au dus în ultimii 10 ani pe tot felul de prostii și nu acolo unde era nevoie de ei. 2021 a fost primul an în care Primăria Generală s-a achitat integral de obligațiile de plată la termie. Azi sunt deci datorii ZERO pentru subvenția la termoficare, față de 480 de milioane de lei datorii la preluarea mandatului. Facem toate eforturile pentru normalitate și vă asigur din nou că termoficarea rămâne prima pe lista de priorități a PMB”, a scris primarul general Nicuşor Dan, pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Claudiu Năsui îl desființează pe Nicușor Dan: Este prizonierul unei mentalități socialiste!

Peste 600 de blocuri, case sau instituţii din Bucureşti nu au apă caldă şi căldură sau au probleme cu furnizarea agentului termic, aşa cum reiese din informaţiile publicate luni pe site-ul companiei municipale Termoenergetica. În schimb, primarul general Nicuşor Dan susţine că municipalitatea poate interveni doar de urgenţă la avariile care se produc. Mai mult, edilul Capitalei invocă faptul că problemele sistemului de încălzire centralizată s-au acumulat în timp, deoarece au fost „ani întregi de inacţiune”, notează Hotnews.

În București, doar 10-12% din rețeaua principală de termoficare este modernizată, iar pierderile sunt colosale – undeva la 2.200.000 l/h în 2020.

Vezi aici lista completă cu imobilele care nu au apă caldă sau căldură în Bucureşti

Citeşte şi: Peste 600 de blocuri nu au DELOC căldură şi apă caldă în Bucureşti! În Capitala sunt 4 grade, bate vântul şi plouă! Concetăţenii lui Nicuşor Dan aşteaptă primăvara cu înfrigurare!