MAI şi CNMR vor întocmi o evaluare privind criteriile şi condiţiile de pensionare la nivelul statelor membre ale UE

Publicat: Joi, 10 August 2017 18:35 // Actualizat: Joi, 10 August 2017 18:35 // Sursa: romaniatv.net

Modificările aduse legii pensiilor militare, Statutul polițistului, relația dintre Poliția Națională și Poliția Locală, prevenirea și educația juridică în școli au fost câteva dintre subiectele aflate pe agenda discuțiilor dintre ministrul Carmen Dan, reprezentanți ai conducerii Ministerului Afacerilor Interne și ai Coaliției Naționale pentru Modernizarea României.

Potrivit unui comunicat MAI transmis joi AGERPRES, în urma discuțiilor, organizațiile membre ale CNMR și-au exprimat susținerea pentru demersurile Ministerului de Interne de întărire a autorității polițistului atât în plan legislativ, cât și al mijloacelor de protecție personală.

De asemenea, apreciind importanța activității preventive și a educației juridice în unitățile de învățământ, reprezentanții CNMR vor prezenta conducerii ministerului, pentru evaluare și consultare, elementele unui proiect intitulat ''Poliția școlilor''.

La propunerea CNMR, Ministerul Afacerilor Interne și-a exprimat disponibilitatea de a participa într-un grup de lucru, alături de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, care să analizeze actualele reglementări, competențe și suprapuneri în planul percepției publice dintre polițiștii locali și polițiștii aparținând Poliției Naționale, se mai arată în comunicat.

Totodată, MAI și CNMR vor întocmi în perioada imediat următoare o evaluare privind criteriile și condițiile de pensionare la nivelul statelor membre ale Uniunii Europene, pentru a fi avut în vedere în raport cu legislația actuală din România.

O altă temă ridicată a reprezentat-o fenomenul migraționist.

''În cadrul discuțiilor, domnul Alexandru Cumpănașu, președintele CNMR, a atenționat asupra riscului fenomenului migraționist care se poate dezvolta în perioada următoare la frontiera de Sud-Vest, precum și despre importanța motivării polițiștilor care își desfășoară activitatea în județele Harghita, Covasna și Mureș. Cele două părți au convenit ca discuțiile din perioada următoare să includă și aspecte care privesc dimensiunea de relații internaționale, în condițiile în care MAI are o rețea de atașați de afaceri interne care asigură cooperarea polițienească în cazurile care privesc cetățenii români din străinătate'', adaugă sursa citată.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
CNMR condiţii de pensionare MAI state membre UE
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7798
RON
27 Jan
noapte -4 °
zi 1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H