MAI: Sunt desfăşurate verificări faţă de 11 sesizări cu caracter penal, în urma alegerilor parţiale

Polițiștii desfășoară verificări față de 11 sesizări cu caracter penal în urma alegerilor locale parțiale, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

12 iun. 2017, 08:29
MAI: Sunt desfăşurate verificări faţă de 11 sesizări cu caracter penal, în urma alegerilor parţiale

„Pe parcursul zilei de duminică au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, dintre care șase avertismente și șase amenzi în valoare de 3.800 lei. Au fost verificate în mod operativ situațiile sesizate prin intermediul sistemului informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal, nefiind confirmată nicio încălcare a legii”, se arată în comunicat.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, mulțumește prefecților și tuturor reprezentanților MAI care au asigurat buna desfășurare a acestui proces electoral.

Citeşte şi GHEORGHE FLUTUR, audiat în Parlament: Alegerile din 2009 nu au fost fraudate, PDL era organizat să centralizeze voturile

Potrivit sursei citate, alegerile locale parțiale pentru alegerea primarilor din 49 de localități din 32 de județe s-au desfășurat fără probleme organizatorice sau incidente care să afecteze rezultatul scrutinului.

„Instituțiile Prefectului din cele 32 de județe unde au fost organizate alegeri nu au întâmpinat dificultăți în plan organizatoric, raportând către MAI finalizarea procesului electoral fără probleme”, se mai arată în comunicat.