Mai suntem afectați de facturile mari la energie? Ce ar trebui să știm pentru 2022

Costurile mari cu furnizarea energiei electrice și gazele naturale încă nu au luat sfârșit pentru mulți dintre noi. Cel puțin, în ceea ce îi privește pe o parte dintre români, facturile mari cu energia electrică încă nu s-au remediat.

26 apr. 2022, 14:16
Mai suntem afectați de facturile mari la energie? Ce ar trebui să știm pentru 2022

Totuși, începând cu luna aprilie, Guvernul României a emis o ordonanță de urgență prin care prețurile energiei electrice și a gazelor naturale sunt plafonate, după schema de mai jos.

Românii vor plăti un preț fix la energie electrică în funcție de consumul înregistrat în gospodărie:

La gaze naturale, prețul a fost plafonat, indiferent de consumul lunar, astfel:

Conform specialiștilor din industria energetică, prețurile plafonate reprezintă un ajutor pe care statul îl oferă românilor, însă acest ajutor nu va reprezenta soluția pe termen lung!

Ce se întâmplă cu românii care consumă mai mult de 300 kWh pe lună?

Conform unei statistici EconomieLaEnergie, aproximativ 28% dintre români înregistrează un consum de peste 300 de kWh la energie electrică în fiecare lună.

Din nefericire, aceștia sunt obligați să caute în continuare cea mai bună ofertă din piață pentru a nu mai plăti prețuri astronomice. Recomandarea specialiștilor este să schimbe furnizorul ori de câte ori apare o ofertă mai bună în piață, acest proces fiind gratuit și explicat pe larg aici.

Putem urmări piața energiei foarte ușor, acccesând un comparator de oferte. În prezent, în România există două comparatoare specializate pe industria energiei: ANRE și EconomieLaEnergie.

 

Surse:

EconomieLaEnergie

ANRE