Maia Sandu a dat ordin: autoritățile din Rep. Moldova au trimis acasă și boxerii din Muntenegru, după suporterii din Serbia

Eveniment neașteptat în Republica Moldova. Autoritățile de la Chișinău continuă să blocheze accesul cetățenilor din anumite state de pe continent, de frica unei lovituri de stat.

15 feb. 2023, 20:21
Maia Sandu a dat ordin: autoritățile din Rep. Moldova au trimis acasă și boxerii din Muntenegru, după suporterii din Serbia

Autoritățile de la Chișinău au oprit o delegație de boxeri din Muntenegru pe aeroport. Sportivii urmau să participe la o competiție organizată în Republica Moldova.

Lotul de cinci pugiliști însoțiți de antrenor trebuia să participe la turneul „Pavel Lușcevschii” în perioada 15-17 februarie. Întâmplarea a fost împărtășită de clubul Budva în social media.

„În timpul călătoriei de astăzi, echipa noastră s-a confruntat cu o situație neașteptată și neplăcută. Anume, pe aeroportul din Chișinău, poliția nu a lăsat echipa noastră să intre în Republica Moldova, fără explicații.

După mai multe ore de așteptare, sportivilor noștri le-au fost reținute documentele și li s-a cerut să se întoarcă cu primul avion, care pleacă mâine la ora 9:00 spre Istanbul”, a transmis clubul muntenegrean de box Budva, într-o postare pe Facebook.

„Din păcate, participarea boxerilor noștri la turneul internațional ‘Pavel Lușcevschii’ s-a încheiat înainte de a începe”, a mai transmis sursa citată.

 

Maia Sandu se teme de o lovitură de stat în Republica Moldova

 

Luni, președintele Maia Sandu a declarat că, potrivit informațiilor comunicate din Ucraina, Rusia va provoca mișcări violente, prin care va încerca să înlăture puterea de la Chișinău.

Astfel, autoritățile din Republica Moldova au decis ca meciul de fotbal din play-off-ul Conference League, dintre Sheriff Tiraspol și Partizan Belgrad, care se va disputa joi, se va juca fără spectatori în tribună.

„Planul pentru perioada următoare presupune acțiuni cu implicarea unor diversioniști cu pregătire militară, camuflați în civil, care să întreprindă acțiuni violente, atac asupra unor edificii ale statului și luare de ostatici.

Prin acțiuni violente mascate sub proteste ale așa-numitei opoziții, ar urma să se forțeze schimbarea puterii de la Chișinău”, a declarat Maia Sandu.