Maia Sandu îi este recunoscătoare României pentru sprijinul acordat Republicii Moldova

România a sprijinit Republica Moldova "atât la nivel politic, cât şi financiar, prin toate proiectele", a declarat premierul moldovean Maia Sandu, într-un interviu pentru Radio România Chişinău, înainte de vizita pe care o va întreprinde săptămâna viitoare la Bucureşti.

28 iun. 2019, 09:51
Maia Sandu îi este recunoscătoare României pentru sprijinul acordat Republicii Moldova

Potrivit prim-ministrului Republicii Moldova, în cadrul vizitei oficiale pe care o va efectua la Bucureşti pe 2 iulie, discuţiile cu autorităţile române se vor axa pe dezvoltarea mai multor proiecte cu ajutor din partea României.

„Ne dorim acum să se urgenteze implementarea anumitor proiecte, în special în domeniul energetic, ca să asiguram sustenabilitatea sistemului furnizării energiei electrice şi gazelor naturale, să fie asigurată diversitatea resurselor energetice”, a spus Maia Sandu.

De asemenea, potrivit premierului Republicii Moldova, Chişinău este interesat şi de proiecte de infrastructură. „Vorbim de autostrada despre care înţeleg că este un plan la Bucureşti, ca să fie inclusă şi Republica Moldova într-un asemenea proiect”, a precizat Sandu.

Citeşte şi Maia Sandu vine la Bucureşti. Premierul moldovean face o vizită oficială în data de 2 iulie

Nu în ultimul rând, Maia Sandu intenţionează să discute la Bucureşti despre eliminarea roaming-ului.

„Vor mai fi şi alte idei cu care o să mergem la Bucureşti şi sper foarte mult să obţinem acest sprijin din partea României’, a subliniat premierul de la Chişinău.

De asemenea, Maia Sandu a remarcat că România este cel mai important susţinător al Republicii Moldova în procesul de integrare europeană.


loading...