Maia Sandu, mesaj de condoleanțe pentru victimele tragediei de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța: „Cu gândul alături de poporul României”

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a transmis, sâmbătă, un mesaj de condoleanțe pentru victimele incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.

03 oct. 2021, 08:31
Maia Sandu, mesaj de condoleanțe pentru victimele tragediei de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța: „Cu gândul alături de poporul României”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu

, a transmis, sâmbătă, un mesaj de condoleanțe pentru victimele incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.

„Am urmărit cu multă îngrijorare şi tristeţe ştirile despre incendiul produs, pe 1 octombrie, la Spitalul de boli infecţioase din oraşul Constanţa şi operaţiunea dramatică de salvare a pacienţilor din flăcări.

Transmit condoleanţe sincere tuturor celor care au pierdut persoane dragi în această tragedie şi le doresc recuperare grabnică celor care au avut de suferit în incendiu. Suntem cu gândul alături de ei şi de întreg poporul României!”, a transmis Maia Sandu, relatează Digi24.

Maia Sandu s-a amestecat cu oamenii în piaţă şi a cumpărat de la tarabă. Preşedintele Reublicii Moldova, într-o ipostază neobişnuită

Mai multi oameni aflaţi în piaţă în momentul respectiv au dorit sa se pozeze cu preşedintele Republicii Moldova

. „Simplitate si modestie! Maia Sandu, la cumparaturi in piata!”, este unul dintre multele comentarii care circula pe retelele de socializare în legatură cu aceste fotografii, scrie aktual24.ro.

Recent, presedintele Republicii Moldova a dat un nou exemplu de modestie zburând spre Austria cu un avion obisnuit, calatorind la clasa economic. „Am avut ieri marea onoare sa o intalnim pe presedinta noastra intr-un loc mai putin asteptat, avionul Chisinau-Viena, econom class. Singurica, cu un bagaj mic si atat de modesta”, a scris un moldovean pe Facebook, citat de deschide.md.

Purtătorul de cuvânt al Preşedintiei Moldovei, Sorina Stefirta, a confirmat informatia prezentată de internaut. Ea a declarat ca nu poate oferi mai multe detalii despre deplasarea respectivă: „Este o scurta vizita privata”.

Recent, Maia Sandu a refuzat sa beneficieze de privilegiile de şef al statului şi să treaca vama dinspre România în Moldova sărind peste rând. Maia Sandu s-a comportat ca o persoană fizica obişnuită cand a ajuns la punctul de trecere a frontierei Republicii Moldova, în ciuda insistentelor politiştilor de frontieră. Automobilul în care se afla Maia Sandu s-a aliniat în rândul format la punctul de trecere. Traditional, un poliţist de frontieră se apropia de maşinile aflate în coloană, pentru a verifica numărul de pasageri aflati în fiecare mijloc de transport, dar şi sa colecteze pasapoartele. „Erau multe masini în rand, iar in timp ce un colaborator al Politiei de Frontiera aduna actele oamenilor, a observat-o si pe Maia Sandu. I-au propus sa treaca cu masina fara a sta in multime, însă aceasta a refuzat din start”.