Maia Sandu, preşedinta Republicii Moldova : „Da, Putin va fi arestat dacă va intra pe teritoriul Republicii Moldova”

Preşedintele Moldovei, Maia Sandu, a precizat că va respecta acordul privind Curtea Penală Internaţională şi că Putin va fi arestat dacă va intra în Moldova.

23 mai 2023, 19:18
Maia Sandu, preşedinta Republicii Moldova : „Da, Putin va fi arestat dacă va intra pe teritoriul Republicii Moldova”

Maia Sandu va dispune arestarea lui Vladimir Putin pentru crime de război, dacă acesta va intra în Republica Moldova, a declarat preşedintele Moldovei, pentru Euronews România.

Republica Moldova a semnat şi ratificat Statutul de la Roma, tratatul fondator al CPI de la Haga. Conform acestuia, pe numele lui Vladimir Putin a fost emis un madat internaţional de arestare, pentru crime de război.

Citeşte şi Viktor Orban blochează aderarea Suediei la NATO: „Nu vrem să importăm conflicte în alianță”

„Când a început războiul, am aflat la 04:00 dimineaţa, iar la 05:00 am fost aici (la birou) aşteptându-i pe membrii Consiliului Suprem de Securitate. Şi puteam auzi bombele care cădeau. Iniţial am crezut că sunt la Odessa, mai târziu am aflat că au fost în Vinniţa, dar le puteam auzi din acest birou”, a povestit Maia Sandu.

Citeşte şi Două grupuri militare formate din ”sabotori” ruși au atacat mai multe sate în apropiere de Belgorod

Până acum, Vladimir Putin a vizitat Republica Moldova de două ori, o dată în 2002, în calitate de preşedinte, şi din nou în 2008, în calitate de prim-ministru.De fiecare dată pentru a participa la reuniuni ale Comunităţii Statelor Independente.