Maia Sandu, primită la Cotroceni de președintele Klaus Iohannis! ”Ajutăm în continuare Republica Moldova, inclusiv în ceea ce privește aderarea la UE”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost primită marți, la Palatul Cotroceni de președintele Klaus Iohannis. Vizita ei are loc cu o zi înaintea Congresului PPE, care va avea loc la Bucureşti miercuri şi joi.

05 mart. 2024, 12:37

Maia Sandu, primită la Cotroceni de președintele Klaus Iohannis! La ora 12:00 Maia Sandu a ajuns la Palatul Cotroceni, unde a fost întâmpinată de Klaus Iohannis. Ulterior, cei doi șefi de stat au mers în biroul președintelui României pentru a discuta despre colaborarea dintre cele două țări de pe ambele maluri ale Prutului.

Citește și Maia Sandu anunță că va candida pentru un nou mandat de președinte al Moldovei. ”Mă angajez să continui, dacă îmi veți oferi încrederea”

Maia Sandu, primită la Cotroceni de președintele Klaus Iohannis!

La scrut timp după încheierea vizitei Maiei Sandu, Klaus Iohannis a declarat că a avut un dialog foarte bun cu omologul său despre ajutorul pe care România îl acordă în continuare Republicii Moldova.

”Am primit-o astăzi, la Palatul Cotroceni, pe doamna Preşedinte Maia Sandu, cu care am avut un dialog foarte bun despre ajutorul major pe care îl acordăm în continuare Republicii Moldova, inclusiv în ceea ce privește aderarea la Uniunea Europeană. Este prima întrevedere dintr-o serie de întâlniri consistente pe care le voi avea pe parcursul următoarelor trei zile cu preşedinți, premieri şi lideri ai instituțiilor europene, care se află zilele acestea la București cu ocazia Congresului Partidului Popular European. Mai sunt doar câteva luni până la alegerile europarlamentare din iunie și este esențial ca în Europa să câștige din nou democrația, iar mișcările care se bazează doar pe nostalgia trecutului și oferă false soluții pentru oameni să nu se consolideze. Sunt convins că discuțiile și dezbaterile de la București vor contura o viziune solidă pentru viitorul Europei, care va răspunde așteptărilor cetățenilor noștri pentru un trai mai bun, în siguranță și prosperitate. #EPP2024”, a scris Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook.

Înainte de vizita de la Cotroceni, Maia Sandu s-a întâlnit marți dimineață cu prim-ministrul României, Marcel Ciolacu cu care a discutat despre cooperarea dintre Republica Moldova și România.

În cadrul acestor discuții, atât Maia Sandu, cât și Marcel Ciolacu au reiterat angajamentul față de dezvoltarea infrastructurii transfrontaliere și consolidarea interconexiunilor energetice, care aduce cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului mai aproape unii de alții.

Președinta Republicii Moldova a subliniat că sprijinul necondiționat al României contribuie enorm la îmbunățirea calității vieții și la avansarea către aderarea la Uniunea Europeană.

Tot marţi, Klaus Iohannis va avea întrevederi cu preşedintele Partidului Popular din Spania, Alberto Núnez Feijóo, şi cu preşedintele Grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, Manfred Weber.

Aceste întrevederi au loc cu o zi înaintea Congresului PPE, care va avea loc la Bucureşti miercuri şi joi.

Citește și Bogdan Aurescu, fost ministru de Externe în Guvernul Ciucă, decorat de Maia Sandu pentru sprijinul acordat Republicii Moldova pentru aderarea la Uniunea Europeană