Maia Sandu vine la Bucureşti. Premierul moldovean face o vizită oficială în data de 2 iulie

Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunţat că miercuri a avut o convorbire telefonică cu preşedintele Klaus Iohannis, care a invitat-o să facă o vizită oficială la Bucureşti în 2 iulie. Tot miercuri, preşedintele României, Klaus Iohannis, a avut o discuţie telefonice cu omologul său moldovean Igor Dodon.

26 iun. 2019, 10:30
Maia Sandu vine la Bucureşti. Premierul moldovean face o vizită oficială în data de 2 iulie

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a avut miercuri discuţii telefonice cu omologul său moldovean Igor Dodon şi cu şefa noului guvern de la Chişinău, Maia Sandu, informează mass-media de peste Prut.

„Am trecut în revistă întreaga agendă a relaţiilor noastre bilaterale, remarcând necesitatea aprofundării acestora. Am constatat cu satisfacţie intensificarea contactelor la toate nivelurile şi în toate domeniile de interes comun”, se afirmă într-un comunicat dat publicităţii de preşedintele moldovean Igor Dodon în urma acestei discuţii.

România este partenerul comercial principal al Republicii Moldova, a afirmat Dodon, conform comunicatului citat de Radio Chişinău, exprimându-şi recunoştinţa faţă de partenerii români pentru sprijinul acordat Republicii Moldova în mai multe domenii.

‘Sunt ferm convins că dialogul nostru strategic va fi impulsionat după formarea majorităţii parlamentare şi a guvernului de la Chişinău’, a declarat Dodon.

De asemenea, Dodon a mai spus că l-a invitat pe Klaus Iohannis să efectueze o vizită oficială în Republica Moldova.

Tot miercuri, preşedintele Klaus Iohannis a avut o discuţie telefonică cu premierul Republicii Moldova, Maia Sandu.

„Astăzi am avut o convorbire telefonică cu Preşedintele României, Klaus Iohannis. I-am mulţumit Preşedintelui Iohannis pentru sprijinul constant acordat de România cetăţenilor din Republica Moldova. Am discutat despre necesitatea avansării în implementarea proiectelor comune dintre România şi Republica Moldova. Preşedintele Iohannis ne-a asigurat de susţinerea domniei sale şi a României în procesele de integrare europeană a ţării noastre”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook, citată de news.ro.

Citeşte şi Dacă duminică ar fi alegeri parlamentare socialiştii ar fi pe primul loc, iar democraţii nu ar intra în Parlament

Premierul Republicii Moldova îi mulţumeşte preşedintelui Iohannis pentru invitaţia de a face o vizită la Bucureşti.

„Îi mulţumesc Preşedintelui Iohannis pentru invitaţia de a întreprinde o vizită oficială la Bucureşti pe 2 iulie. După vizita la Bucureşti, mă voi afla într-o vizită oficială la Bruxelles pe 4 iulie”, precizează Maia Sandu.