Maia Sandu, vizită-surpriză în Franța! Președintele Macron a primit-o la Palatul Elysee și a încurajat-o să facă „reforme curajoase”

Emmanuel Macron, președintele Franței, i-a recomandat președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, să facă reforme curajoase pentru a întări statul de drept.

04 feb. 2021, 21:15
Maia Sandu, vizită-surpriză în Franța! Președintele Macron a primit-o la Palatul Elysee și a încurajat-o să facă „reforme curajoase”

Emmanuel Macron a făcut această declarație în timpul unei vizite pe care Maia Sandu o face în Franța. Înainte de micul dejun la Palatul Elysee, liderul a asigurat-o de „sprijinul de neclintit al Franţei pentru suveranitatea, independenţa şi integritatea teritoriale a Republicii Moldova în cadrul frontierelor sale recunoscute internaţional”, conform Agerpres.

Macron s-a oferit să se implice în rezolvarea conflictului din regiunea separatistă Transnistria.

„Îmi doresc ca Franţa şi UE să vă poată însoţi cu tărie şi pe termen lung”, a adăugat Macron, precizând că Parisul va sprijini proiectul recondiţionării unei linii de cale ferate „esenţiale” între Chişinău şi UE.

Maia Sandu este primul lider al Republicii Moldova care a fost în vizită la Palatul Elysee în ultimii 24 de ani.

„Parcursul european este calea cea mai scurtă către democraţie şi prosperitate”, a spus la rândul său Maia Sandu.

Ea a mai spus că își dorește să consolideze Acordul de Asociere cu UE încheiat în 2014.

„Acordul de Asociere ne permite să aducem valorile şi standardele europene la noi acasă pentru a îmbunătăţi nivelul de trai al oamenilor”, a mai spus Maia Sandu.