Maica Siluana Vlad a murit. Una dintre cele mai proeminente figuri ale Bisericii a fost atee până la 30 de ani

Maica Siluana Vlad a trecut la Domnul în seara zilei de 8 iunie 2021. Anunţul dispariţiei a fost făcut de părintele Constantin Sturzu.

09 iun. 2021, 08:49
Maica Siluana Vlad a murit. Una dintre cele mai proeminente figuri ale Bisericii a fost atee până la 30 de ani
Maica Siluana Vlad. Sursa FOTO: doxologia.ro

Maica Siluana Vlad a murit. Personalitate importantă a Bisericii, maica Siluana, 77  de ani, a fost stareța Mănăstirii „Sfântul Siluan Athonitul” din Iași. O boală incurabilă a luat-o dintre noi pe cea mai iubită călugăriță din țara noastră.

Maica Siluana Vlad s-a dus la Domnul! Merge la Cer cu o bogată zestre: a luminat sufletele atâtor tineri, a format o frumoasă obște, a umplut sufletele românilor de bucurii duhovnicești cu sfaturile sale pline de înțelepciune și de căldură de mamă bună! Măicuță dragă! Să ne pomeniți și pe noi de acolo de Sus, și să vă rugați Domnului pentru poporul nostru dreptcredincios, iubitor de Dumnezeu!„, a transmis părintele Vasile Ioana.

Citeste si EXCLUSIV Interviu cu părintele Ciprian Grădinaru, „chirurgul sufletelor”, despre pandemie şi vaccinare: „Frica e cea mai diabolică armă, dar şi cea mai mare formă de pedagogie” VIDEO

A trecut la Domnul în seara aceasta, la câteva zile după ce împlinise 77 de ani, Schimonahia Siluana Vlad (28 mai 1944 – 8 iunie 2021). Dumnezeu să o așeze întru binemeritată odihnă în locașurile drepților! Să ne revedem în Rai, Maica mea dragă!„, a fost anunţul părintelui Constantin Sturzu.

Maica Siluana Vlad a fost, de asemenea, coordonatoarea Centrului de Formare și Consiliere „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. Este cunoscută publicului larg şi datorită faptului că a susţinut numeroase conferințe și prelegeri, în care a abordat teme de actualitate: relațiile tinereții, treptele iubirii, familia în societatea de azi, sursa depresiei omului modern, cunoașterea de sine, viața duhovnicească și multe altele.

Până la 30 de ani, maica Siluana Vlad susținea că era atee.

Maica Siluana crede că îi poate înţelege şi ajuta pe oamenii care sunt departe de Dumnezeu pentru că ea însăşi a trecut printr-o situaţie identică. Născută cu numele de mireana Eugenia Vlad, a fost până la 30 de ani atee: „Eram foarte revoltată împotriva credinţei. Credeam că este opium pentru popor„, declara maica în urmă cu ceva timp, potrivit DCnews. Eugenia Vlad a intrat în viaţa monahală la vârsta de 49 de ani, în anul 1993, la Mănăstirea Christiana, din București, sub îndrumarea duhovnicului său. Și-a continuat activitatea caritabilă și socială prin activități de binefacere în rândul copiilor străzii şi a oferit îndrumare tinerilor.

Citeste si Ce se întâmplă cu femeile care fură bărbaţii altora. Cum pedepseşte Biserica păcatul desfrâului şi pe cel al preacurviei şi cum pot fi acestea spălate