Măicuţele din Vrancea şi Buzău, izolate de mai multe zile, au cerut ajutor VIDEO EXCLUSIV

Câteva zeci de maici de la două mănăstiri din judeţele Buzău şi Vrancea sunt izolate de mai multe zile, fără hrană şi medicamente.

RomaniaTV.net
13 feb. 2012, 15:48
Măicuţele din Vrancea şi Buzău, izolate de mai multe zile, au cerut ajutor VIDEO EXCLUSIV

UPDATE 17:56 Corespondentul România TV Cristian Zărescu a anunţat că ajutoarele au ajuns la măicuţele de lângă Râmnicu Sărat. Pompierii le-au dus 2 baxuri cu ulei şi ceva medicamente

Intervenţia a fost una dificila. Pompierii au lăsat maşina la un km şi jumatae distanţă de la mănăstire şi au mers pe jos. Măicutele spuneau că le-a fost şi rusine saă sune la 112 pentru că sunt obişnuite să ajute, nu să ceră ajutor, dar nu aveau de ales, pentru că nu aveau ce să mănânce.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Arehiepiscopiei Buzăului şi Vrancei, preotul Adrian Popescu, probleme sunt la Mănăstirea Sfânta Treime din apropiere de oraşul Râmnicu Sărat, dar şi la o mănăstire din localitatea Slobozia Bradului din judeţul Vrancea. Conform sursei citate, măicuţele de aici sunt blocate de nămeţi, nu mai au medicamente şi nici alimente.

Conform preotului Adrian Popescu, arhipiescopul Vrancei şi Buzăului Epifanie Norocel a luat legătura deja cu Ministerul Apărării şi a primit promisiuni că în cele două zone vor fi trimişi militari care să le vină în ajutor măicuţelor rămase izolate.

„Am informaţii despre măicuţele de la Sfânta Treime din judeţul Buzău, am luat legătura cu maica stareţă şi am aflat că nu pot ajunge la DN 2 (E 85), sunt izolate, nămeţii sunt mari acolo. Există trimis în zonă un utilaj. De asemenea, arhiepiscopul Epfanie a luat legătura cu Armata şi are promisiuni că mai mulţi militari vor fi trimişi în aceste zone pentru a le ajuta pe măicuţe”, a spus părintele Adrian Popescu.

Sursa citată a adăugat că sunt şi cazuri medicale, cel puţin la mănăstirea din judeţul Buzău existând măicuţe care au nevoie de medicamente, însă acolo este nevoie stringentă şi de alimente întrucît mâncarea este pe sfârşite.