Măicuţele românce din Elveţia vor să CONSTRUIASCĂ o MÂNĂSTIRE în Ţara Cantoanelor

Comunitatea de măicuţe ortodoxe românce, stabilite de un an şi jumătate la Grolley, în cantonul Fribourg, din Elveţia, caută un domeniu agricol retras pentru a putea construi acolo o mănăstire, informează joi site-ul Bonne Nouvelle, citată de Agerpres.

11 dec. 2014, 20:25
Măicuţele românce din Elveţia vor să CONSTRUIASCĂ o MÂNĂSTIRE în Ţara Cantoanelor

Începând din vara lui 2013, patru tinere măicuţe ce aparţin de Biserica Ortodoxă Română (BOR) locuiesc în castelul de Rosiere, având drept misiune înfiinţarea unei mănăstiri. Măicuţele caută un loc în care să poată trăi cât mai izolat, întreţinându-se din creşterea animalelor, din cultivatul legumelor şi din găzduirea vizitatorilor.

Maica Antonia, în vârstă de 38 de ani, conduce această comunitate. După studii de teologie la Paris, o teză de doctorat despre Sfântul Ioan Gură de Aur (Hrisostomul) şi după şapte ani de viaţă monahală la mănăstirea din Limours, la sud de Paris, Maica Antonia a acceptat această nouă misiune.

Citeşte şi Zeci de măicuţe din Neamţ refuză CARDUL DE SĂNĂTATE. Află motivul ULUITOR

Astfel, în 2013, ea a ajuns la Fribourg. Ulterior, ea a putut să se mute provizoriu la castelul Roserie din Grolley, un fost cămin de bătrâni. Însă această frumoasă şi impresionantă clădire din secolul al XIX-lea, situată în mijlocul unui parc imens, nu se potriveşte vieţii monahale ortodoxe: prea mare, prea frumoasă, nu suficient izolată şi mai ales prea costisitoare pentru o comunitate fără prea multe mijloace. Prin urmare, căutările sale se concentrează asupra unui domeniu agricol izolat, pe care comunitatea să-l poată amenaja.

Pentru Maica Antonia, construirea unei mănăstiri ortodoxe ar răspunde nevoilor celor circa 150.000 de enoriaşi ortodocşi care trăiesc în Elveţia, dintre care 2.500-3.000 în cantonul Fribourg.