Mâinile femeii, cel mai bun habitat pentru MICROBI. Vezi cauza numărului mare de germeni

Oameni de ştiinţă de la Universitatea din Colorado au stabilit în cadrul unui studiu că pe mâinile femeilor se află de 1,5 ori mai mulţi microbi decât pe cele ale bărbaţilor.

25 apr. 2013, 06:38
Mâinile femeii, cel mai bun habitat pentru MICROBI. Vezi cauza numărului mare de germeni

Experţii au constatat că mâinile femeii sunt cel mai bun habitat pentru o varietate de microorganisme. În schimb, conform rezultatelor studiului, mâinile bărbaţilor sunt un mediu mai puţin potrivit pentru microbi din cauza gradului mare de aciditate.

În acest sens, un rol joacă şi utilizarea de către femei a diverselor produse cosmetice pentru îngrijirea pielii mâinilor, ceea ce fac epiderma mai transpirată şi grasă.

VEZI: STUDIU: Câte bacterii se află pe telefoanele mobile

În genere, după cum au constatat oamenii de ştiinţă, pe mâinile ambelor sexe s-au descoperit germeni de microbi într-un număr mai mare decât s-a crezut anterior.

Potrivit Agerpres, cercetătorii de la Universitatea Colorado au stabilit, de asemenea, că spălarea mâinilor larg propagată ca mijloc ideal de igienă nu are nicio influenţă asupra numărului de microbi.

În palma unei persoane există 150 de specii diferite de microorganisme, dintre care doar 17% se regăsesc pe ambele mâini