Maior(SRI): România e pe harta unor organizaţii teroriste. Omar Bakri a încercat să intre în România

România este pe harta ameninţărilor teroriste. George Maior, şeful SRI, confirmă temerile şi recunoaşte că ţara noastră este o posibilă ţintă a atentatelor. Motivele ar fi, spune Maior, prezenţa trupelor româneşti în Afganistan şi scutul antirachetă de la Deveselu.

RomaniaTV.net
08 oct. 2012, 05:58
Maior(SRI): România e pe harta unor organizaţii teroriste. Omar Bakri a încercat să intre în România

„Sunt semnale pe care şi noi le receptăm, suntem atenţi. Am mai spus şi repet: nu suntem scutiţi de această ameninţare, ea este în creştere. Suntem pe harta unor organizaţii importante teroriste datorită unor dezvoltări legate de prezenţa trupelor româneşti în Afganistan, dar şi datorită poziţionărilor faţă de scutul antirachetă de la Deveselu”, a declarat Maior pentru Realitatea TV.

Omar Bakri, cel care a ameninţat România cu un atentat, chiar a încercat să intre în ţara noastră în trecut, a mai dezvăluit George Maior. „Omar Bakri a fost în analiza Serviciului în trecut. A încercat să vină în România, are conexiuni cu România, este unul la care ne uităm cu atenţie (…) Mesajul său nu este doar un mesaj sau un discurs pur retoric. Este un mesaj la care ne uităm cu atenţie”, a mai spus George Maior.

Şeicul Omar Bakri, unul dintre liderii militanţi islamişti, a declarat că România, alături de Bulgaria, este o ţintă legitimă, argumentul fiind acela că cele două state participă cu trupe la războiul din Afganistan. Într-un interviu acordat ziarului „24 Chasa”, sirianul a susţinut că România este un tărâm islamic care va trebuie recuperat de musulmani, trimiterea fiind la faptul că Balcanii s-au aflat sub ocupaţie otomană pentru mai bine de patru secole.

„Dacă islamul a intrat odată pe un tărâm, acesta devine islamic şi musulmanii sunt obligaţi să-l elibereze într-o zi. De exemplu, Spania este pământ islamic, la fel şi Europa de est:  România, Albania, Macedonia, Serbia, Kosovo şi Bosnia”, a declarat Omar Bakri, precizând că prin prisma colaborării cu Israelul, Bulgaria şi România pot deveni ţinte teroriste:

„Dar din cauza trupelor sale din Afganistan şi Irak şi din cauza colaborării sale militare cu Israelul, Bulgaria devine şi o ţintă legitimă. Noi credem că putem face atentate în inima Bulgariei. Putem să facem acest lucru şi în România şi în alte state. Asta depinde de tactica şi de strategia concretă”, a mai spus şeicul Omar Bakri.

Expulzat din Arabia Saudită, Bakri a primit azil politic din partea Marii Britanii, stat care l-a „adăpostit” timp de 19 ani. Sirianul a fost nevoit să părăsească teritoriul britanic în anul 2004, imediat după atentatele din Londra, în prezent aflându-se în Liban.