Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei, la nunta principelui moștenitor al Iordaniei Al Hussein Bin Abdullah II cu Rajwa Khalid Alseif

La invitația Majestăților Lor Regele Abdullah al II-lea și Regina Rania Al Abdullah, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort participă zilele acestea la sărbătorirea căsătoriei Alteței Sale Regale Principele Moștenitor Al Hussein Bin Abdullah II cu Rajwa Khalid Alseif.

31 mai 2023, 12:38
Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei, la nunta principelui moștenitor al Iordaniei Al Hussein Bin Abdullah II cu Rajwa Khalid Alseif

Nunta regală a anului va avea loc în Iordania. Prinţul moştenitor al regatului haşemit se va căsători pe 1 iunie cu fiica unui influent om de afaceri saudit. La nuntă moștenitorului Iordaniei, care va avea loc pe 1 iunie, sunt invitate famili regale din întreaga lume, inclusiv Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei române.

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei a plecat miercuri dimineață în Iordania pentru a participa la nunta principelui moștenitor al Iordaniei Al Hussein Bin Abdullah II cu Rajwa Khalid Alseif.

La Aeroportul Internațional Regina Alia, Custodele Coroanei și Principele Consort au fost întâmpinați de George Maior, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României la Amman, și de reprezentanți ai Curții Regale Hașemite.

Este a șaptea vizită externă a Familiei Regale a României din anul 2023, după participarea Principelui Consort în Grecia, la funeraliile Regelui Constatin al II-lea (ianuarie) și în Republica Moldova, la Forumul Economic sub auspicii regale (februarie), după vizita Custodelui Coroanei în Suedia (martie), vizita Principelui Radu în Germania (aprilie), vizita Majestății Sale și a Principelui Consort la Încoronarea Regelui Charles al III-lea la Londra (mai) și vizita Custodelui Coroanei la München (mai).

Este, de asemenea, a zecea vizită a Familiei Regale a României în Iordania.

Pentru nunta principelui, familia regală a României a pregătit bijuterii inspirate de Coloana Infinutului a lui Constantin Brâncuşi.

”Prima dată am creat un set de bijuterii pentru prințesa Elia şi Principele Leka ai Albaniei cu ocazia nunții lor, apoi pentru Prințul Henry și de data aceasta pentru Prințul Hussein şi Prințesa Rajwa aceste bijuterii inspirate din simboluri și tradiții românești, pentru ca atunci când Majestatea Sa Margareta şi Principoele Radu călătoresc în afara țării şi oferă un dar din partea României să spună povestea tradiţiilor şi valorilor româneşti”, a declarat creator de bijuterii Malvina Cservenschi, la TVR.