Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, merge la Iaşi cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române

Publicat: Marţi, 23 Ianuarie 2018 14:10 // Actualizat: Marţi, 23 Ianuarie 2018 14:10 // Sursa: romaniatv.net

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, și ASR Principele Radu vizitează municipiul Iași. Va fi prima vizită regală în județele țării din Anul Centenar 2018. Cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române, 24 Ianuarie, cuplul regal va lua parte la sărbătoarea publică din Piața Unirii, potrivit unui comunicat de presă al Familiei Regale a României.

Majestatea Sa Margareta va depune coroane de flori la statuia Principelui Alexandru Ioan I, la statuia Regelui Ferdinand, la portretul Regelui Mihai I de la Mitropolie și la mormântul Principelui Alexandru Ioan I de la Biserica Trei Ierarhi.

În dimineața zilei de 24 Ianuarie, la Primăria Municipiului Iași, ASR Principele Radu va participa la sărbătorirea unui deceniu de înfrățire a autorităților locale din Iași și Chișinău, la lansarea volumului "Iașul, leagăn al unirii neamului românesc" și la vernisajul expoziției de fotografie dedicată Municipiului Chișinău.

Pe 24 ianuarie se împlinesc 159 de ani de la Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza. "Mica Unire" de la 1859 a fost primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român. Cu această ocazia la Iaşi sunt organizate mai multe evenimente pentru marcarea Unirii Principatelor Române, care se vor întinde pe parcusul mai multor zile.

PROGRAMUL MANIFESTĂRILOR DE LA IAŞI CU OCAZIA ZILEI  UNIRII PRINCIPATELOR ROMÂNE

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
custodele coroanei majestatea Sa Margareta Principesa Margareta
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7274
RON
18 Aug
noapte 14 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H