MAJORARE ALOCAŢII 2021. Raluca Turcan, noi precizări privind creşterea alocaţiilor pentru copii din iulie: „Este nevoie de 2 miliarde de lei”

MAJORARE ALOCAŢII 2021. Raluca Turcan a făcut noi precizări privind majorarea alocaţiilor. Ministrul Muncii a declarat că statul plăteşte pentru alocaţii 1% din PIB şi susţine că Guvernul urmează să identifice eventuale resurse pentru o nouă majorare anul acesta.

08 iun. 2021, 09:56
MAJORARE ALOCAŢII 2021. Raluca Turcan, noi precizări privind creşterea alocaţiilor pentru copii din iulie: „Este nevoie de 2 miliarde de lei”

MAJORARE ALOCAŢII 2021. Ministrul Muncii a declarat că statul plăteşte pentru alocaţii 1% din PIB şi spune că pentru a putea majora din nou în luna iulie, mai este nevoie de 2 miliarde de lei.

MAJORARE ALOCAŢII 2021. Ministrul Muncii: Pentru a majora alocațiile și în luna iulie, mai este nevoie de 2 miliarde de lei

„Bun, și în materie de alocații, ca și în materie de pensii, pensii speciale, chiar salarizare în sistemul public, PSD chiar ar trebui să tacă, pentru că dacă s-au făcut trei majorări ale alocațiilor pentru copii, acestea s-au făcut la inițiativa PNL. Noi am fost inițiatori ai celor două dublări de alocații, astfel încât să ajungem la un nivel decent. Pe de altă parte, bugetul de anul acesta este un buget ca după o criză economică generată de criza sanitară și avem alocat aproximativ 9,8 miliarde de lei pentru plata alocațiilor, cu majorarea de la 1 ianuarie pe care ne-am asumat-o din prima zi să o facem. Pentru a majora alocațiile și în luna iulie, mai este nevoie de 2 miliarde de lei și atunci cine consideră că această majorare poate fi făcută și susținută trebuie să vină cu sursa de finanțare pentru acești bani”, a precizat Raluca Turcan la B1 TV.

Citeşte şi Alocaţii 2021: „2,1 miliarde lei este suma furată din buzunarele copiilor”

Ministrul i-a asigurat pe părinţi că Guvernul va identifica eventuale resurse pentru o nouă majorare.

„Dacă există cea mai mică resursă pentru a creşte din nou alocaţiile,  această majorare, noi o să o identificăm, însă, iarăși, nu mi se pare firesc să fie manipulați în permanență politic. Acestea sunt cifrele, aceștia sunt banii. V-am zis, întotdeauna ai și varianta cealaltă, să cheltuiești nesăbuit, să te împrumuți.

Această etapizare a fost făcută undeva spre finalul anului trecut, când am sperat că bugetul de anul acesta va putea susține cele două majorări. Când s-a realizat bugetul pentru anul 2021, am putut să plătim pentru alocații 1% din PIB. Eu nu zic că alocația e mare, în niciun caz. Cred că în România și copiii, și persoanele vârstnice, și asistații sociali au nevoie de un sprijin mult mai puternic și mai pregnant din partea statului, dar pe de altă parte acum pentru alocații plătim 1%.

Un copil, dacă vreți să fie ajutat cu adevărat, dacă este vulnerabil, are nevoie de servicii integrate, de asistență medicală, de consiliere școlară, de consiliere educațională, de consiliere vocațională. Să știți că pentru mulți copii bănuții aceștia nici măcar nu ajung la ei, ajung în buzunarele altora și se duc în niciun caz pe educația lor, abia acolo este problema și mi-aș dori să ajungem să vorbim serios despre subiectul acesta”, a mai declarat ministrul.

Citeşte şi Alocaţii 2021. Ludovic Orban aruncă bomba: „Dublăm alocaţiile!” Data la care va intra în vigoare modificarea!


loading...