Majorare pensii 2022. Ministrul Muncii îi învaţă pe pensionari cum să calculeze cu cât va creşte pensia de anul viitor

Noul ministru al Muncii a explicat formula de calcul pentru majorarea pensiilor. Marius Budăi spune că, începând cu anul viitor, niciun pensionar român nu va mai avea o pensie mai mică de 1000 de lei.

08 dec. 2021, 13:46
Majorare pensii 2022. Ministrul Muncii îi învaţă pe pensionari cum să calculeze cu cât va creşte pensia de anul viitor

Majorare pensii 2022. Marius Budăi a explicat noua formulă de calcul pentru majorarea pensiilor. Ministrul Muncii spune că punctul de pensie va creşte de la 1 ianuarie la valoarea de 1586 de lei.

Majorare pensii 2022. Marius Budăi: Nu va mai fi niciun cetăţean în România care să aibă o pensie sub 1.000 de lei

Citeşte şi Kelemen Hunor, după discuţiile în coaliţie despre pensiile speciale: „Nici eu nu accept să fie pensia mai mare decât salariul, dar nici populismele”

„Avem două etape în creşterea pensiilor: începem cu creşterea pensiei minime, cu indemnizaţiile sociale şi acestea se majorează de la 800 de lei la 1.000 de lei.

Toţi cetăţenii care au pensia  între 800 şi 1000 de lei li se aplică noua valoare a punctului de pensie. Adică, de la 1442 de lei la valoarea de 1586 de lei.

Se calculează noul cuantum. Dacă acel nou cuantum nu ajunge la valoarea de 1.000 de lei, se completează, deci, nu va mai fi niciun cetăţean în România care să aibă o pensie sub 1.000 de lei.

Pentru ceilalţi se calculează numărul de puncte de pensie, se înmulţeşte cu valoarea nouă a punctului de pensie de 1586 de lei şi se află noul cuantum al pensiilor, asta începând cu 1 ianuarie 2022.

Noi deja avem actul normativ pregătit, îl ducem la avizare şi apoi îl aprobăm”, a declarat ministrul Muncii, potrivit Antena 3.

Bucureştiul şi Hunedoara sunt singurele două judeţe din ţară unde pensiile medii depăşesc 2000 de lei. La popul opus, cele mai mici pensii sunt în judeţele Botoşani, Giurgiu şi Vrancea, acolo unde valoarea acestora nu depăşeşte 1.300 de lei.

Reamintim că Marcel Ciolacu a anunţat recent că pensiile urmează să crească cu 10% de la 1 ianuarie 2022.

„Vom găsi soluții, veți vedea în bugetul de stat. Important este cum îți echilibrezi veniturile. Avem cele mai mici venituri din PIB din toată Europa”, a spus Ciolacu.

Citeşte şi Contre în coaliţie pe pensiile românilor din 2022. Florin Cîţu atrage atenția asupra costurilor mari cu creşterea acestora. Firea spune că aproape toate măsurile anunţate vor fi cuprinse în bugetul pe anul viitor


loading...
Partenerii noștri