Majorare pensii. Ministrul Muncii: „Sistemul de pensii este mult prea afectat. Realitatea este dramatică”

Ministrul Muncii a făcut noi precizări privind majorarea pensiilor. Raluca Turcan a declarat că la începutul anului următor se va anunţa cu cât vor fi indexate pensiile.

04 oct. 2021, 23:20
Majorare pensii. Ministrul Muncii: „Sistemul de pensii este mult prea afectat. Realitatea este dramatică”

Majorare pensii. Ministrul Muncii a declarat, luni seară, că sunt discuţii privind modul în care vor evolua pensiile anul următor, precizând că situaţia pensionarilor din România este una dramatică.

Majorare pensii. Raluca Turcan: Sistemul de pensii este mult prea afectat

Raluca Turcan a declarat pensiile pot fi indexate cu rata inflaţiei şi parte din creşterea câştigului salarial mediu brut.

„Avem discuţii cu privire la modul în care vor evolua pensiile anul viitor, însă ca ministru al Muncii am responsabilitatea ca orice majorare legată de pensii să fie anunţată atunci când es este deja decisă. Sistemul de pensii este mult prea afectat şi situaţia penionarilor în  România, la nivelul celor aproximativ 5 milioane de pensionari este în mare  parte dramatică. Dacă ne uităm la nivelul pensiei medii de 1500 de lei, în sistemul public de pensii, realitatea este dramatică.

Vom anunţa cu cât vom indexa pensiile la începutul anului viitor. Pentru anul viitor suntem în aplicarea legiei actuale, aşadar pensiile pot fi indexate cu rata inflaţiei şi parte din creşterea câştigului salarial mediu brut. Aceasta este formula de majorare a pensiilor, vom decide cu ce procent vom indexa pensiile”, a declarat Raluca Turcan.

Citeşte şi Violeta Alexandru anunţă schimbări majore pentru milioane de pensionari. Ce se întâmplă cu taloanele de pensii

Florin Cîţu promite creşterea pensiilor, salariilor şi alocaţiilor de la 1 ianuarie: „Nu vom mai folosi aceste creşteri ca instrument electoral”

Florin Cîţu promite creşterea pensiilor, salariilor şi alocaţiilor de la 1 ianuarie. Proaspăt ales preşedinte al PNL la congresul liberalilor, desfăşurat sâmbătă, 25 septembrie, Florin Cîţu a făcut o serie de promisiuni, printre care creşterea veniturilor la începutul anului 2022, precizând că nu mai vrea ca aceste măriri să fie folosite drept instrument electoral.

„De la 1 ianuarie şi pensii şi alocaţii, toate cresc de la 1 ianuarie, şi salariul minim. Şi aşa trebuie să se obişnuiască românii: de la 1 ianuarie, în fiecare an, veniturile acestora – pensii, alocaţii, salariul minim – cresc de la 1 ianuarie. Nu vom mai folosi aceste creşteri ca instrument politic”, a declarat Florin Cîţu la Antena 3.

Acesta a adăugat că majorarea „întotdeauna va fi mai mult decât inflaţia, ţinând cont şi de o creştere economică”.

Cîţu a reafirmat că ar susţine o creştere a salariului minim cu zece procente, de la începutul anului viitor. Anterior, primul ministru avansa ideea unei creşteri procentuale mai mici, dar care să aibă loc de la 1 noiembrie sau de la 1 decembrie.

Citeşte şi Recalculare pensii. Ce li s-a întâmplat românilor cu pensii mici