Majorare PENSII. Noi scenarii de creştere a pensiilor de la 1 septembrie 2020

După ce Ludovic Orban a anunţat că pensiile vor creşte, se fac noi calcule. Potrivit România TV există trei scenarii de majorare a pensiilor. 

05 mai 2020, 16:57
Majorare PENSII. Noi scenarii de creştere a pensiilor de la 1 septembrie 2020

Florin Cîţu spune că decizia majorării pensiilor va fi una politică si va fi luată după un raport al Finantelor. Există mai multe scenarii pentru pensii, dar totul depinde de încasările la buget.

România TV a prezentat trei scenarii de creştere a pensiilor posibile. Astfel că, acestea ar putea creşte cu 40%, 20 % sau 10%. A patra varinată este indexarea în raport cu inflaţia.

Reamintim că Premierul Ludovic Orban a anunţat, luni seara, că Guvernul are ca obiectiv creşterea pensiilor şi a dat asigurări că acest lucru se va întâmpla „cu siguranţă”.

Întrebat dacă pensiile vor creşte cu 40 la sută din septembrie sau dacă e în discuţie varianta unei majorări mai mici, premierul Ludovic Orban a evitat să răspundă concret.

„Vom lua toate deciziile în funcţie de evoluţia economiei şi de resursele bugetare pe care le avem la dispoziţie şi mai ales în funcţie de prognozele care se vor face, pentru că obiectivul nostru este să creştem pensiile, dar să le creştem astfel încât să le putem plăti pe toată perioada în care este necesar să plătim pensiile. Cu siguranţă, vom creşte pensiile”, a declarat Ludovic Orban.

Recent, Violeta Alexandru a făcut câteva precizări referitoare la majorarea pensiilor cu 40%. 

„Pensionarii trebuie să se aștepte la cel mai sincer respect din partea Guvernului. Avem datoria în societate să îi respectăm pe cei care au muncit toată viața și care acum la pensie au dreptul să se bucure după o viață muncită. În ceea ce privește pensiile acestea vor crește. Nu există săptămână în care premierul să nu menționeze acest obiectiv. Vreau să știți că urmărim cu responsabilitate ce se întâmplă în acest moment în economie. Intenția noastră este să repornim economia după ce depășim vârful crizei.

Economia este într-adevăr profund afectată, dar în Guvern s-a luat decizia unui sprijin consistent pentru toate sectoarele. (…) În mod evident, dorința noastră este ca pensiile să crească. Ne-am asumat acest obiectiv și alocările în buget ne confirmă ca acest lucru să se întâmple. După ce se termină cu vârful crizei și după ce se va trage linie acestei perioade vă asigur că vom avea imaginea clară a încasărilor la buget. Vă asigur că este o prioritate pentru Guvernul Orban. (…) O decizie trebuie luată înainte de septembrie”, spunea Violeta Alexandru la România TV.

Citeşte şi Se reduce vârsta de pensionare. Legea a trecut de Senat