Majorarea alocațiilor pentru copii, amânată pentru 2022. Orban: Nu suntem PSD care mai avea puțin și programa creșterea pe următorii 100 de ani

Următoarea majorare a alocaţiilor pentru copii va avea loc în ianuarie 2020, a anunţat preşedintele PNL, Ludovic Orban, care a ţinut să precizeze că

09 iun. 2021, 14:11
Majorarea alocațiilor pentru copii, amânată pentru 2022. Orban: Nu suntem PSD care mai avea puțin și programa creșterea pe următorii 100 de ani

Ludovic Orban a declarat, legat de creșterea alocațiilor pentru copii, că deocamdată „un singur lucru este cert”: alocațiile pentru copii vor creşte cu 20% de la 1 ianuarie 2022.

„Decizia coalitiei este ca ne mentinem angajamentul sa dublam alocatiile conform legii intr-un grafic de crestere. Urmatoarea transa de crestere a alocatiilor va fi de la 1 ianuarie. Nu suntem ca PSD care mai avea putin si programa cresterea salariilor si pensiilor in sectorul public pe urmatoriii 100 de ani. Vedem care este evolutia economica, situatia bugetara, in functie de datele care vin din realitatea economica vedem cresterile ulterioare. Deocamdata un singur lucru este cert, alocatiile vor creste cu 20% de la 1 ianuarie 2022”, a declarat Ludovic Orban.

 

PSD vrea să atace la CCR amânarea creșterii alocațiilor pentru copii. Marius Budăi: „Nu mai avem încredere!”

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Marius Budăi a anunţat că PSD va discuta în viitoarea şedinţă a conducerii partidului despre posibilitatea ca social-democraţii să sesizeze Curtea Constituţională, dacă Parlamentul adoptă un proiect de lege care să amâne majorarea alocaţiilor pentru copii de la 1 iulie.

„Nu numai de la 1 iulie, nici de la 1 ianuarie 2022. Abia de la 1 iulie 2022 îşi propun, deci îşi propun, dar repet ceea ce am spus – nu mai am încredere pentru că chiar premierul Cîţu ne-a spus foarte clar că ce spune în campania electorală nu e valabil când ajung la guvernare. Am propus de ieri conducerii partidului ca în prima şedinţă a forului de conducere a partidului să fie propusă spre aprobare atacarea acestei legi la Curtea Constituţională şi, când vom avea aprobarea în Biroul politic al partidului, cu siguranţă vom face şi anunţul oficial. Am discutat ieri cu prim-vicepreşedintele partidului, cu preşedintele Marcel Ciolacu, şi au fost de acord să introducă pe ordinea de zi a primei şedinţe acest aspect”, a declarat Marius Budăi, întrebat marţi la Parlament dacă PSD va ataca la CCR un posibil proiect de lege adoptat de Parlament care să prevadă amânarea creşterii alocaţiilor pentru copii de la 1 iulie.

Citeşte şi: Alocaţii 2021: „2,1 miliarde lei este suma furată din buzunarele copiilor”

Şi senatorul PSD, Gabriela Firea, anunță marţi că parlamentarii PSD vor depune un proiect de lege prin care Guvernul să fie obligat să majoreze alocațiile pentru copii, așa cum era prevăzut în lege.

„Depunem săptămâna aceasta în Parlament un proiect de lege care să oblige guvernul cinic să majoreze imediat alocațiile la nivelul adoptat în 2020, respectiv de la 214 lei la 300 de lei pentru copiii cu vârsta între 2 și 18 ani și de la 427 lei la 600 lei pentru copii sub 2 ani sau pentru cei cu dizabilități. Ce ar mai fi de spus despre decizia celor de la putere de a anula majorările la alocațiile pentru copii? Trist!”, a spus Gabriela Firea.

Citeşte şi: Alocaţii 2021. Mihai Tudose aruncă bomba: Turcan ne-a spus că alocaţiile pot fi mărite dar nu au fost cuprinşi banii în buget!