Majorări salariale cuprinse între 7,15% şi 9,41%. Ce categorie de angajaţi va beneficia de această creştere

De trei runde de negocieri a fost nevoie pentru ca salariile funcţionarilor publici din Austria să fie majorate. Guvernul de la Viena va creşte salariile angajaţilor din sectorul public cu un procent cuprins între 7,15% și 9,41%.

24 nov. 2022, 10:09
Majorări salariale cuprinse între 7,15% şi 9,41%. Ce categorie de angajaţi va beneficia de această creştere

De majorări salariale cuprinse între 7,15% şi 9,41% vor beneficia angajaţii din sectorul public austriac, care „au demonstrat cât de bine au reușit să facă față provocărilor din ultimii ani și că sunt parteneri de încredere pentru cetățeni„, după cum a apreciat vicecancelarul Werner Kogler.

Majorări salariale cuprinse între 7,15% şi 9,41%

În medie, acest procent de majorare se traduce prin 7,32 de salarii în plus. Această majorare urmează să se aplice celor 225.835 de angajați ai administrației federale începând cu 1 ianuarie 2023, iar ulterior va stabili tendința pentru cei 307.900 de angajați din serviciile provinciale și municipale, potrivit ziarulromanesc.at

Un stat care funcționează are nevoie de personal bun care să lucreze într-o manieră orientată spre servicii pentru cetățeni. Angajații au demonstrat în mod clar cât de bine au reușit să facă față provocărilor din ultimii ani și că sunt parteneri de încredere pentru cetățeni. Prin acordul salarial, ținem cont de aceste realizări ale funcționarilor publici”, a declarat vicecancelarul Kogler.

Citeste si Austria se opune intrării României în Schengen. Ministerul de Interne de la Viena: „Lărgirea unui sistem defect nu îl va îmbunătăți”

Autorităţile austriece speră ca aceste majorări să-i încurajeze pe tineri să aplice pentru joburi în administraţia publică, având în vedere viitorul val de pensionări.

Creşterea salarială, o recunoaştere a realizărilor din sectorul public

Ministrul de finanțe, Magnus Brunner, a ţinut să sublinieze faptul că această creştere salarială reprezintă o recunoaştere a efortului depus de funcţionarii publici şi a realizărilor acestora.

Am mers până la limita posibilităților și am ajuns la un acord care se justifică în vremuri de inflație ridicată, chiar și la acest nivel. Toți cei implicați au fost conștienți de provocări: pe de o parte, provocările bugetare – pe de altă parte, inflația ridicată, care ne afectează pe toți. Prin această încheiere a negocierilor salariale, recunoaștem realizările serviciului public. Funcționarii publici au dat dovadă de multă dăruire și au depus o muncă valoroasă, mai ales în ultimii ani, iar acum sunt din nou provocați din plin în lupta împotriva inflației”, a precizat Brunner.

Citeste si Mărturiile șocante ale unei prostituate românce din Austria: „Mergeam la muncă ca și cum aș merge la birou: de la 9 la 17”