Majoretele unui liceu din Zalău, implicate în campania electorală a PMP

Majoretele Colegiului Naţional 'Silvania' din Zalău au participat la mai multe activităţi electorale ale organizaţiei judeţene a Partidului Mişcarea Populară (PMP), transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
14 mai 2014, 09:43
Majoretele unui liceu din Zalău, implicate în campania electorală a PMP

Ele au apărut echipate în uniforme având însemnele şcolii, conducerea unităţii de învăţământ exprimându-şi public dezacordul privind implicarea elevelor în campania electorală.

‘Consiliul de Administraţie şi Consiliul Profesoral al Colegiului Naţional ‘Silvania’ Zalău îşi exprimă dezacordul şi totodată protestează cu privire la utilizarea însemnelor şcolii noastre şi implicarea elevilor colegiului în campania electorală organizată de filiala unui partid politic’, se arată într-un comunicat de presă semnat de directorul unităţii de învăţământ, Vasile Bulgărean.

Reacţia conducerii liceului vine după ce majoretele au fost prezente alături de membrii PMP la acţiuni de campanie electorală în judeţ, aceştia postând chiar fotografii de la aceste activităţi pe o reţea de socializare, însoţite de comentariul ‘9 fete cucuiete, toate blonde sau brunete, majorete…Clar VEDETE’. Fotografiile au fost retrase ulterior.

Reprezentanţii PMP Sălaj au recunoscut miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că au greşit prin implicarea majoretelor, susţinând că s-au inspirat de la alte acţiuni de acest gen.

‘În mintea noastră, şi aşa cum am avut noi competenţe în jurul nostru, ne-am imaginat o campanie electorală la care am asociat activitatea majoretelor în timpul lor liber – să nu se înţeleagă cumva că am încercat să facem vreo înţelegere cu conducerea liceului – şi sunt greşeli pe care le-am făcut. Dar privind în spate, au mai fost acţiuni de acest gen şi, plecând de la puterea exemplului, că majoretele au mai participat la activităţi culturale care, în fond, aveau şi o tentă politică, am considerat că îmbinând tinereţea noastră, a partidului, cu tinereţea majoretelor, mai ales că era un antrenament cu public – câştigau şi ele în imagine, se pregătesc pentru competiţii – atunci am încercat să le atragem şi câştigul să fie de ambele părţi. Bineînţeles, dacă priveşti prin altă prismă, probabil că au fost ceva greşeli pe care le vom corecta. Acum suntem într-o analiză a acestui eveniment. (…) Fetele au venit benevol, nu au absolut nicio vină’, a precizat, miercuri, Adrian Popan, vicepreşedinte PMP Sălaj.

Acesta şi-a exprimat regretul că elevele au fost puse într-o asemenea ipostază.