Majoritate PNL-PDL-UDMR, în Consiliul Judeţean Cluj. Horia Uioreanu, înlocuit de un udemerist

Vakar Istvan (UDMR), vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, a fost ales, marţi, în cadrul unei ședințe extraordinare, să preia atribuțiile președintelui CJ, în locul lui Horia Uioreanu, aflat în arest preventiv.

RomaniaTV.net
03 iun. 2014, 12:25
Majoritate PNL-PDL-UDMR, în Consiliul Judeţean Cluj. Horia Uioreanu, înlocuit de un udemerist

Vakar Istvan, consilier judeţean din partea UDMR și vicepreședinte al forului județean, a fost desemnat vicepreședinte cu atribuții de președinte al CJ Cluj, cu majoritatea voturilor consilierilor prezenți la ședință, scrie Vocea Transilvaniei.

Pentru aceeaşi funcţie a fost propus şi Ioan Oleleu, din partea PSD, însă acesta nu a obținut suficiente voturi.

Vakar a fost ales să îndeplinească atribuțiile de președinte cu o majoritate de 25 de voturi, din 33 de consilieri prezenți. Cinci consilieri au votat împotrivă și trei s-au abținut.

Preferarea lui Vakar în locul lui Oleleu ilustrează noua majoritate formată în CJ Cluj, alcătuită în prezent din PDL – PNL și UDMR, numărând în total 24 de voturi, dintr-un total de 36.

Ppreședintele Comisiei de Buget Finanțe din CJ Cluj, consilierul județean al PSD Vasile Sălătiuan, a cerut un audit intern al forului județean, propunere aprobată de consilieri.

Alegerea unui vicepreședinte care să preia atribuțiile șefului CJ Cluj a avut loc după arestarea preventivă a președintelui forului, Horea Uioreanu şi suspendarea acestuia din funcţie, printr-un ordin de prefect.

PNL şi PDL, COALIŢIE pentru susţinerea unui liberal la preşedinţia CJ Cluj în locul lui Horea Uioreanu