Majoritatea pacienţilor vindecaţi de Covid-19 rămân cu probleme cardiovasculare. Ultimele studii arată că virusul afectează inima

Publicat: Vineri, 31 Iulie 2020 08:45 // Actualizat: Vineri, 31 Iulie 2020 08:45 // Sursa: romaniatv.net

Un nou studiu despre pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, apărut săptămâna aceasta în JAMA Cardiology Journal, relevă că 78 la sută dintre aceştia au suferit leziunii ireparabile ale inimii

Studiul efectuat la Spitalul Universitar din Frankfurt a examinat RMN-urile cardiovasculare a 100 de persoane care s-au recuperat după ce au fost infectaţi cu coronavirus. Planşele cardiace au arătat că aproape 80 la sută dintre pacienții recuperați cu COVID-19 au suferit modificări structurale ale inimii lor. Mai mult, la 60% dintre pacienţi s-a constatat o inflamație miocardică continuă (muşchiul inimii) chiar și după ce au fost declaraţi vindecaţi.

Citeşte şi Dr. Virgil Musta: "O persoană care s-a vindecat de coronavirus se poate reinfecta cu o mutaţie a acestuia, dacă mutaţia este majoră"

De remarcat că majoritatea pacienților studiaţi nu au fost spitalizați, ei recuperându-se la domiciliu, cu simptome de până la moderat. Dr. Valentina Puntmann, care a condus studiul, a declarat că, deși coronavirusul nu este puternic asociat cu simptomele cardiace, mușchiul se dovedește a juca un rol major în combaterea virusului.
"Faptul că la 78% dintre pacienții recuperați s-au găsit dovezi de implicare cardiacă continuă, înseamnă că inima este implicată la majoritatea pacienților, chiar dacă boala COVID-19 nu este asociată cu simptomele clasice ale inimii, cum ar fi anginele", spuse ea. "În opinia mea, debutul relativ clar al bolii COVID-19 oferă o oportunitate de a lua măsuri proactive și de a căuta mai devreme implicarea inimii", a adăugat medicul.

Un studiu anterior, publicat în luna martie, a relevat existenţa de leziuni cardiace la 19% dintre pacienții internați la Wuhan, unde a fost diagnosticat primul caz de coronavirus. Deși efectele pe termen lung ale virusului rămân necunoscute, aceste studii sugerează că există efecte secundare pentru sistemele cardiovasculare ale celor infectaţi, chiar și după vindecarea de Covid-19.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
boli cardiovasculare Covid-19 inima coronavirus probleme inima studiu coronavirus
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8358
RON
15 Aug
noapte 17 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H