Majoritatea ucrainenilor nu susţine activitatea Preşedintelui şi a Parlamentului

Circa 75% dintre ucraineni nu susțin activitatea președintelui țării Petro Poroșenko, iar 88% au o atitudine negativă față de activitatea parlamentului, dezvăluie rezultatele unui sondaj de opinie realizat la comanda Institutului Republican Internațional (IRI), dat publicității vineri, informează agenția de presă Unian.

RomaniaTV.net
15 apr. 2016, 14:39
Majoritatea ucrainenilor nu susţine activitatea Preşedintelui şi a Parlamentului

Potrivit sondajului, doar 17% dintre ucraineni sprijină activitatea lui Poroșenko, iar în jur de 7% dintre repondenți au ezitat să dea un răspuns.

De asemenea, activitatea guvernului condus de premierul demisionar Arseni Iațeniuk nu a găsit susținere în rândul a 89% dintre ucraineni, iar a Radei Supreme (parlamentul) — a 88%.

Dintre problemele cele mai importante cu care se confruntă Ucraina, respondenții au menționat acțiunile armate din Donbas (57%), corupția în organismele de stat (45%) și șomajul (30%).

Cu toate acestea, potrivit aceluiași sondaj, 55% dintre ucraineni doresc în continuare aderarea țării lor la UE, comparativ cu numai 15% care vor ca Ucraina să adere la Uniunea Vamală. Însă, numărul susținătorilor vectorului european a scăzut cu 2% comparativ cu anul trecut: de la 57%.

Cei mai mulți susținători ai aderării Ucrainei la UE se numără printre locuitorii regiunilor vestice (82%) și centrale (62%) ale acestei țări.

Sondajul a fost realizat pe tot teritoriul Ucrainei, în perioada 18 februarie — 4 martie, pe un eșantion de 2.400 de locuitori.