Mălina Olinescu va fi înmormântată ca un sinucigaş

Patriarhia Română a respins cererea familiei Mălinei Olinescu de a i se oficia o slujbă de înmormântare artistei care s-a sinucis duminică noapte.

RomaniaTV.net
15 dec. 2011, 12:50
Mălina Olinescu va fi înmormântată ca un sinucigaş

„Din primele cercetări ale organismelor abilitate privind circumstanţele morţii Mălinei Olinescu rezultă că cea mai probabilă cauză a decesului artistei a fost sinuciderea.  În plus, din relatările celor apropiaţi reiese că artista Mălina Olinescu ar fi afirmat public de mai multe ori că intenţionează să se sinucidă, ceea ce denotă o atitudine necreştină”, se arată în comunicatul Patriarhiei.

Din motive de ordin pastoral pentru consolarea familiei îndurerate, Arhiepiscopia Bucureştilor a aprobat doar oficierea rânduielii speciale de înmormântare pentru sinucigaşi a Mălinei Olinescu. Ca atare, slujba va fi oficiată pe scurt de un singur preot în exteriorul capelei cimitirului „Sfânta Vineri” din Bucureşti.    
„Dacă în urma cercetărilor organismelor abilitate se va dovedi o altă cauză a morţii Mălinei Olinescu, atunci slujba oficiată acum pe scurt se va completa cu celelalte părţi ale slujbei de înmormântare obişnuite”, transmite Patriarhia Română într-un comunicat de presă.

Mălina Olinescu va fi înmormântată vineri, la Cimitirul „Sf. Vineri”   din Capitală