Mall-ul Liberty Center din Rahova, scos la vânzare într-un dosar de executare silită

Centrul comercial Liberty Center din cartierul bucureştean Rahova este executat silit şi a fost scos la vânzare printr-o licitaţie publică programată la 7 august, la preţul de pornire de 60 de milioane de euro, pentru datorii neachitate către trei bănci.

RomaniaTV.net
14 iul. 2012, 08:42
Mall-ul Liberty Center din Rahova, scos la vânzare într-un dosar de executare silită

 Mall-ul este executat pentru acoperirea unei creanţe totale compusă din 61 milioane euro, debit principal, plus dobânzi şi penalităţi, iar creditorii sunt Eurobank EFG, Alpha Bank şi Bank of Cyprus, potrivit unui anunţ de licitaţie al executorului judecătoresc Bogdan Dumitrache.

Debitoarea Liberty Center nu a plătit, nici în urma somaţiei de plată, notată în cartea funciară, sumele datorate potrivit titlului executoriu, aspect ce impune continuarea procedurii urmăririi silite imobiliare pentru recuperarea sumei datorate„, potrivit sursei citate.

Centrul comercial are o suprafaţă utilă totală de 70.592 metri pătraţi şi este amplasat pe un teren de 20.255 de metri pătraţi. În clădire există spaţii deţinute, pe baza unor contracte de închiriere, de 101 societăţi comerciale.

Potrivit informaţiilor furnizate de creditori, marea majoritate a chiriaşilor deţin contracte valabile până la o dată ulterioară licitaţiei, se arată în anunţ.

Liberty Center a fost inaugurat în noiembrie 2008, printr-o investiţie de 70 milioane euro şi având un grad de ocupare de 100%, dar a pierdut de-a lungul timpului chiriaşi precum Starbucks, Diverta, Marks&Spencer, Forever 18 sau Burger King. Centrul comercial este deţinut de compania nord-irlandeză Mivan şi familia Awdi.