Mall-urile din România se redeschid. Ce reguli trebuie să respecte clienţii

Începând de astăzi, 15 iunie, se redeschid mall-urile din toată România. Centrele Comerciale şi retailerii au luat toate măsurile de siguranţă pentru a proteja atât clienţii, cât şi angajaţii de răspândirea coronavirusului. Prin urmare, există anumite reguli care trebuie respectate de toate persoanele aflate în incinta centrelor comerciale.

RomaniaTV.net
15 iun. 2020, 07:35
Mall-urile din România se redeschid. Ce reguli trebuie să respecte clienţii

Momentul redeschiderii mall-urilor a fost aşteptat de români, fiind una dintre cele mai dorite relaxări de după pandemie. Cu toate acestea, există şi veşti proaste. Multe magazine rămân închise în semn de protest faţă de proprietarii centrelor comerciale care au facturat chiriile şi în perioada în care acestea au fost închise. 

Citeşte şi: Redeschiderea restaurantelor, posibilă după 15 iunie. Şeful Cancelariei premierului: „Intenţia e de a păstra o atitudine prudentă”

Începând de miercuri magazinele se vor redeschide, însă vor afişa semne de protest la intrare. Pe lângă problemele legate de plata chiriilor, se pune şi problema angajaţilor. La o medie de cinci angajați pe magazin, ar fi circa 12.500 de angajați care lucrează acolo, iar patronii nu vor să renunțe la ei.

Cu toate că normele clare nu au fost făcute publice încă, în mall-urile din România se găsesc deja afișe și stickere cu distanțare socială, dezinfectant în anumite puncte cheie și personal care să ia temperatura tuturor celor care trec pragul.

Purtarea măștii de protecție este obligatorie în incinta mall-urilor și personalul din magazine are responsabilitatea de a verifica clienții și de a se asigura că măștile sunt purtate corect. Vă remaintim că acestea sunt eficiente doar dacă sunt purtate în așa fel încă să acopere și nasul și gura.