Malpraxis la spitalul din Slatina. Un bebeluș a murit la două zile după naștere

Caz controversat la Spitalul din Slatina, Olt. Un bebeluș de doar două zile a murit din cauza unei afecțiuni respiratorii. Micuţa ar fi trebuit să fie transferat la București, la o clinică specială, care să dețină aparatura necesară, însă a fost prea târziu pentru fetiţă.

14 ian. 2021, 12:09
Malpraxis la spitalul din Slatina. Un bebeluș a murit la două zile după naștere

Malpraxis la spitalul din Slatina. Familia își plânge acum copilul pierdut. Copilul de doar două zile se născuse la Slatina. Cei doi părinți erau foarte fericiţi şi mândrii pentru nașterea primului lor copil și nu se gândeau la ce avea să se întâmple. Femeia a mers la spital de urgență, deoarece avea dureri mari, pe care nu le mai avusese înainte.

Malpraxis la spitalul din Slatina. Un bebeluș a murit la două zile după naștere

Ajunsă la spital, medicii au băgat-o direct în operația de cezariană, deoarece pulsul fetiței începuse să scadă. Fetița s-a născut perfect sănătoasă, însă lucrurile au luat o altă întorsătură. Medicii i-au înștiințat pe cei doi părinți că fetița lor se simte rău și are nevoie urgentă de oxigen, iar spitalul din Slatina nu dispune de aparatura necesară.

Tatăl bebelușului acuză Spitalul de Malpraxis. El a explicat că medicii s-au gândit prea târziu că fetița trebuia mutată la alt spital. Timp de 9 ore, fetița a stat într-o stare gravă.

Familia a depus mai multe plângeri, inclusiv la Poliție. Polițiști au deschis un dosar de cercetare penală și au dispus efectuarea necropsiei nou-născutului.

„Nu există oxigenul acela special. Doctorița mi-a spus să caut împreună cu dânsa o clinică în București care are acest oxigen. A durat foarte mult. A suferit alterația plămânului și până la ora 15 s-au gândit că trebuie să o ducem la București. Cu ajutorul meu și al prietenilor din București am găsit la Sf. Pantelimon, dar până a ajuns ambulanța specială pentru a transporta acest tip de oxigen, la ora 22, cei de la SMURD și-au făcut datoria. Au resucitat-o. Nu s-a putut face nimic.”, a declarat tatăl.

Citeşte şi: Bebeluş mort la două zile de la naştere după ce medicul a refuzat să-i făcă cezariană mamei în lipsa testului pentru COVID-19. Anunţul trist făcut de familie


loading...