Bebeluş mort la două zile de la naştere după ce medicul a refuzat să-i făcă cezariană mamei în lipsa testului pentru COVID-19

O familie acuză un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia de malpraxis pentru că ar fi lăsat o femeie însărcinată să se chinuie o noapte îngreagă, fără să-i facă cezariană, în lipsa rezultatului de la testul COVID-19.La insistenţele unui alt medic, pentru că exista riscul ca şi mama să moară, femeia a fost operată. După naştere, bebeluşul a fost transportat de urgenţă, cu elicopterul, la Oradea, unde a decedat după două zile. 

RomaniaTV.net
17 aug. 2020, 07:01
Bebeluş mort la două zile de la naştere după ce medicul a refuzat să-i făcă cezariană mamei în lipsa testului pentru COVID-19

Femeia, în vârstă de 42 de ani, din comuna Mogoş, era la prima sarcină şi a fost adusă la Spitalul Judeţean de Urgenţe Alba joi noaptea. Sarcina a decurs normal, fără nicio complicaţie, însă a fost ţinută în spital, în travaliu până dimineaţa. Famila susţine că medicul a refuzat să facă operaţia de cezariană şi ar fi ţinut-o în izolare până la finalizarea testului COVID-19, potrivit Adevarul.ro.

Rudele femeii susţin că aceasta a fost băgată în operaţie vineri dimineaţă, la intervenţia unui alt coleg medic, cel din urmă spunând că există pericolul ca şi mama să îşi piardă viaţa.

După naştere, bebeluşul a fost transportat de urgenţă, cu elicopterul, la Oradea, unde a decedat pe parcursul zilei de duminică.

Acum familia acuză medicul de malpraxis şi sunt hotărâţi să îl dea în judecată.

„Naşterea a avut loc vineri, prin operaţie cezariană de urgenţă, nou născutul primind scorul Apgar de 2 a fost transferat de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea la secţia Neonatologie, cu elicopterul, deoarece la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu şi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş nu au fost locuri disponibile. Operaţia de cezariană s-a făcut de urgenţă, înainte de a primi rezultatul testului COVID, cu precauţiunile necesare. Mama este în Alba Iulia, rezultatul testului COVID fiind negativ. Femeia însărcinată a venit cu membrane rupte, a fost monitorizată pentru naştere normală, dar când starea fătului s-a agravat, s-a intervenit prin cezariană”, au declarat reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţe Alba, conform sursei citate.