Malta a permis debarcarea a 62 de migranţi de pe nava Alan Kurdi

Guvernul maltez a anunţat sâmbătă un acord pentru debarcarea a 62 de migranţi de pe nava Alan Kurdi, căreia i s-a interzis acostarea în Malta şi Italia, transmite DPA.

13 apr. 2019, 08:04
Malta a permis debarcarea a 62 de migranţi de pe nava Alan Kurdi

Migranţii salvaţi pe 3 aprilie în apropierea ţărmului Libiei de nava folosită de organizaţia neguvernamentală germană Sea-Eye vor fi debarcaţi în Malta, apoi transferaţi în Franţa, Germania, Luxemburg şi Portugalia. Niciunul nu va rămâne în Malta, a precizat un diplomat maltez.

Comunicatul guvernamental menţionează că redistribuirea migranţilor a fost acceptată sub coordonarea Comisiei Europene şi cu colaborarea Maltei. Diplomatul citat de DPA a adăugat că debarcarea de pe Alan Kurdi se va realiza cu ajutorul unui vas maltez.

Două din cele 12 femei aflate la bordul navei – numită Alan Kurdi în memoria copilului sirian găsit înecat pe o plajă din Turcia, în 2015 – au fost preluate săptămâna aceasta de ambarcaţiuni ale gărzii de coastă malteze, din motive de sănătate. Una dintre ele era o gravidă de 23 de ani din Nigeria, care suferise o criză de epilepsie.