Mama cântăreţei moarte în INCENDIUL din Constanţa contestă NECROPSIA

Mama cântăreţei Nicoleta Cengher, una dintre tinerele care au murit în incendiul de la restaurantul Beirut din Constanţa, contestă necropsia. Femeia spune că legiştii nu au putut stabili nici ora morţii şi s-au înşelat când au spus că tânăra avea hainele şi părul distrus de flăcări. La 8 luni de la tragedie, mama Nicoletei cere o nouă expertiză, pentru că, spune ea, concluziile în cazul fiicei sale sunt greşite.

20 nov. 2014, 07:51
Mama cântăreţei moarte în INCENDIUL din Constanţa contestă NECROPSIA

„Fata mea, Nicoleta, nu avea arsuri de gradul 3-4 pe 50% din corp ci arsuri de gradul 2, pe maxim 20%. Nu i-a ars parul, hainele le avea pe ea. Nu a fost găsită la ora 22, ci la ora 3.00 dimineața”, spune Mariana Sarkany, mama Nicoletei Cengher, potrivit reporterntv.ro.

Cântăreața Nicoleta Cengher, una dintre cele trei tinere moarte în incendiul din restaurantul Beirut, avea 22 de ani și toată viața înainte. Trupul ei neînsuflețit a fost scos dintre ruine în dimineața de 6 aprilie, abia după ce pompierii au reușit să stingă incendiul care a mistuit restaurantul în care lucra.

CITEŞTE ŞI Mama Nicoletei Cengher, mesaj SFÂŞIETOR pe FACEBOOK

Nicoleta fost găsită aproape de ușa de ieșire, în timp ce colegele ei, Mihaela Tucă și Nicoleta Vasilițianu se aflau la câțiva metri distanță. Raportul medico-legal a fost trimis familiilor celor trei tinere în urmă cu aproximativ o săptămână, însă apropiații a două dintre victime susțin că actul nu le oferă răspunsurile pe care le așteptau.

„Nu știu când a murit, pe 5 sau pe 6? A fost găsită pe jos,după ce au stins pompieii focul, și nu au putut salva trei fete timp de atâtea ore. Cum de Nicoleta avea haine pe ea, nearse? Că a fos găsită jos, unde totul era scrum”, spune mama fetei.
Mama Nicoletei contestă rezultatele necropsiei și cere ca o comisie de la Institutul Național de Medicină Legală să facă o nouă expertiză, de această dată completă și exactă. Medicul șel al Serviciul de Medicină Legală Constanța, Mihai Onciu, a declarat că doar Parchetul poate decide dacă și unde se va face un nou raport. La rândul ei, mama dansatoarei Nicoleta Vasilițianu spune că, deși nu va contrazice concluziile legiștilor, cercetările de până acum nu au adus nimic nou în anchetă.

„Moartea numitei Nicoleta Vasilițianu a fost violentă. Ea s-a datorat intoxicației acute cu dioxid de carbon, leziuni violente produse cu puțin timp anterior decesului, arsuri de gradul 2-3 cu flacără deschisă și loviri”, citește Nicoleta Vasilițianu. „În plus, nu îmi aduce nimic acest raport, decât durere… Un lucru mă incită – cum de nu s-au putut salva?” se întreabă femeia.

La 8 luni de la tragedia de la restaurantul Beirut, cauza incendiului nu a fost încă stabilită. Deși ancheta este coordonată la nivelul Parchetului General, nimeni nu a fost trimis în judecată pentru moartea celor 3 tinere

Singurele învinuiri aduse până acum de procurori patronului restaurantului Beirut se leagă de faptul că a făcut modificări în interiorul localului, fără a avea autorizație. Vineri, procurorul de caz de la București va veni în Constanța, pentru a face noi audieri în acest caz.

Până când anchetatorii vor stabili ce s-a întâmplat, cu adevărat, în noaptea tragediei, mama cântăreței a cărei voce s-a stins pentru totdeauna în fum și flăcări, retrăiește de atunci un coșmar.

„În fiecare seară auzeam cum se întorcea. La 4 dimineața ne-am trezit brusc, și eu și soțul. Am strigat amândoi: Nicoleta! Ne-am dus în camera ei, era goală!”.