Mama copiilor preşedintelui francez spune că tatăl lor pierde vremea de când e la Elysee

Fosta parteneră de viaţă a preşedintelui francez Francois Hollande, Ségolene Royal, cu care are patru copii, a criticat prestaţia lui din primul an de preşedinţie. Segolene spune că francezii au "sentimentul că s-a pierdut vremea" şi "ar fi trebuit să se meargă mai repede".

RomaniaTV.net
13 mai 2013, 14:30
Mama copiilor preşedintelui francez spune că tatăl lor pierde vremea de când e la Elysee

Segolene Royal, care a aspirat în 2007 la Preşedinţia Franţei, intrând în cursa electorală împotriva adversarului ei de atunci, Nicolas Sarkozy, a afirmat recent că francezii sunt tot mai nemulţumiţi de preşedinţia fostului ei partener de viaţă Francois Hollande şi au sentimentul că au pierdut mult timp.

Royal, mama celor patru copii ai fostului cuplu, a făcut aceste comentarii cu ocazia unui interviu publicat luni de cotidianul Le Monde, citat de Agerpres. Ea a afirmat cu această ocazie că ar fi trebzuit să se adopte încă de anul trecut legea care le permite căsătoria între homosexuali, „la fel ca şi reforma descentralizării”. „Reformele din domeniul ocupării forţei de muncă nu sunt la înălţimea provocărilor”, a mai estimat Segolene Royal, care i-a cerut lui Hollande să grăbească reformele pentru a lupta împotriva şomajului, pentru a putea avea astfel „o societate care să stimuleze curajul, care să împingă oamenii să se auto-depăşească„.

Royal l-a lăudat, totuşi, pe preşedintele francez pentru  deciziile luate în vederea moralizării vieţii politice, erodată de scandaluri de corupţie în special, între care unul îl priveşte şi pe fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy, ea apreciind că Hollande a fost „foarte reactiv şi foarte curajos” la acest capitol.

Un sondaj recent arată că 73% dintre francezi consideră că „lucrurile nu s-au schimbat în Franţa” de la alegerea lui Francois Hollande. În condiţiile unei creşteri economice aproape inexistente şi a ratei tot mai ridicate a şomajului, acesta a ajuns să fie cel mai nepopular preşedinte francez la un an de la începerea mandatului.