Mama copilului abuzat la o grădiniţă din Bucureşti: Educatoarea predă în continuare la aceeaşi grupă

Mama copilului abuzat de la grădiniţa nr.41 din Sectorul 2 spune că educatoarea încă profesează în grupa respectivă şi că, până la această oră, conducerea nu a luat nicio măsură în această privinţă. Marţi inspectorii şcolari vor sta de vorbă cu toţi părinţii care au declaraţii de făcut pe marginea acestui subiect.

20 feb. 2017, 14:00
Mama copilului abuzat la o grădiniţă din Bucureşti: Educatoarea predă în continuare la aceeaşi grupă

„După ce am dat sesizarea către poliţie, nu am vorbit cu nimeni, respectiv educatoarea. Astăzi de dimineaţă, am avut o discuţie cu doamna directoare. Nu s-a lămurit în niciun fel situaţia, doamna educatoare profesează în continuare în grupa respectivă, deocamdată este supusă unui control. Noi ne canalizăm toate forţele, toată energia astfel încât persoanele care au participat la trauma copilului nostru cât şi a celorlalţi copii din grupă să fie trase la răspundere şi să plătească pentru ceea ce au făcut conform legii”, a declarat pentru MEDIAFAX, Julieta Szasz, mama copilului abuzat.

Părinţii copilului au stat, luni, de vorbă cu inspectorii şcolari care au venit în grădiniţă pentru a demara o cercetare educaţională.

„Inspectorii ne-au confirmat faptul că sunt alături de noi, că înţeleg situaţia, vor face o anchetă în grădiniţa respectivă. Mâine va fi o nouă întâlnire în cadrul grădiniţei unde vor fi prezenţii domnii de la inspectorat, cât şi părinţii care sunt în grupă. Sunt părinţi care nu au venit deloc, nu şi-au adus copiii deloc astăzi la grădiniţă. Un singur părinte a venit cerând informaţii suplimentare faţă de ceea ce văzuse, a solicitat să participle la această întâlnire, nu a fost lăsat, dar mâine, cu siguranţă vor fi primiţi toţi părinţii care au un punct de vedere şi care îşi au copilaşii în instituţie”, a mai explicat Julieta Szasz.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti va face publice concluziile cercetării până joi. În paralel cu inspectorii şcolari, şi poliţia a început o anchetă penală pentru pentru purtare abuzivă, împreună cu Parchetul.

„Noi în primă fază ne-am sesizat sâmbătă şi duminică a venit un părinte să depună o plângere. În momentul de faţă, poliţiştii sunt la Parchet pentru a se stabili activităţile procedurale ce urmează a fi desfăşurate. Secţia 7 se ocupă, ei au în competenţă soluţionarea. În momentul de faţă nu au fost încă audiate persoane”, a declarat Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, potrivit Mediafax.

Părinţii unui copil de la grădiniţa de pe lângă Şcoala nr. 41 au făcut publice nişte înregistrări în care educatoarea ţipa şi le vorbea urât copiilor.

Băieţelul de 3 ani a fost mutat de părinţi la o grădiniţă particulară din Târgovişte.

Citeşte şi Noi înregistrări au ieşit la iveală din grădiniţa groazei. ISMB face cercetări la Grădiniţa de la Şcoala Generală nr. 41, Sectorul 2