Mama directorului Hidroelectrica arestat pentru corupţie, salariată la 11 companii de stat

Preşedinta Consiliului de Administraţie al Şantierului Naval 2 Mai SA din Mangalia, Magdalena Brădean, este o veritabilă recordmenă a funcţionarilor cărora statul le asigură un trai de nabab, scrie replicaonline.ro. În vârstă de 58 de ani, Magdalena Brădean se afla, la un moment dat, pe listele de plată a nu mai puţin de 11 firme de stat. Magdalena Brădean este mama lui Eugen Brădean, directorul Hidroelectrica arestat pe 24 octombrie pentru complicitate la luare şi dare de mită.

RomaniaTV.net
13 nov. 2013, 16:08
Mama directorului Hidroelectrica arestat pentru corupţie, salariată la 11 companii de stat

 Potrivit procurorilor DNA, Brădean, membru al directoratului Hidroelectrica, i-a propus lui Remus Vulpescu, din Consiliul de Supraveghere al aceleiaşi companii de stat, o mită între 500.000 şi 1.000.000 de euro pentru a sprijini acordarea de contracte de vânzare a energiei electrice către anumite firme, în condiţii dezavantajoase pentru Hidroelectrica. Dacă ar fi fost aprobate acele contracte, Hidroelectrica ar fi fost prejudiciată cu peste 80.000.000 de euro.

Eugen Brădean a fost numit director al Hidroelectrica în mai 2013, unde a venit de pe funcţia de director afaceri corporatiste al Electrica SA. Aici, Eugen Brădean, în vârstă de 33 de ani, este coleg de serviciu cu mama lui, Magdalena Brădean, reprezentată a statului în Electrica SA din partea Ministerului Economiei- Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), unde este angajată ca expert I A. Altfel spus, colegă de birouri cu Remus Vulpescu, cel pe care a încercat să-l mituiască fiul său.

Pe lângă OPSPI, unde are cartea de muncă, şi Electrica SA, Magdalena Brădean mai apare în Adunările Generale ale Acţionarilor sau Consiliile de Administraţie de la următoarele societăţi de stat: Teletrans SA Bucureşti, Hidroelectrica SA Bucureşti, Conversmin SA Bucureşti, Oil Terminal SA Constanţa, Cuprumin SA Deva, CN CIR SA Bucureşti, Şantierul Naval 2 Mai SA Mangalia, precum şi cadru didactic la Formenerg SA. În 2012, omniprezenta Magdalena Brădean se afla şi pe statele de plată ale FDEE Distribuţie Muntenia Nord SA Ploieşti.

În total, funcţionara noastră a declarat anul trecut venituri de la stat de 180.967 lei, la care s-a adăugat pensia de 29.544 lei a soţului ei, Daniel Brădean, care a activat tot în domeniul energetic, la Energoconstrucţia. În iunie 2013, Magdalena Brădean declara venituri pentru perioada anterioară de doar 171.081 lei, plus pensia de 33.000 lei a soţului. Bani din care funcţionara minune alimentează nu mai puţin de 11 conturi bancare în lei şi euro, în valoare de peste 26.000 euro şi 400.000 lei.

Chiar şi aşa, cu toată alergătura ei de la Deva la Mangalia şi de la Bucureşti la Constanţa, pentru a participa la şedinţele companiilor de stat unde a fost plasată, Magdalena Brădean nici nu se apropie de sumele câştigate de fiul său, tot de la stat. Potrivit ultimei sale declaraţii de avere, Eugen Brădean a încasat de la Electrica, Electrica Serv şi Electrica Furnizare peste 200.000 de lei, la care se adaugă alţi 110.000 lei câştigaţi de soţia sa, Ioana, angajată a Unicredit Ţiriac Bank.