Mama elevului care și-a lovit diriginta cu bestialitate contestă decizia de exmatriculare a fiului său

Mama adolescentului din Târgu Mureș, care și-a bătut diriginta cu bestialitate, a contestat decizia de exmatriculare a fiului său. Mai jos ai toate detaliile.

25 mart. 2024, 20:43
Mama elevului care și-a lovit diriginta cu bestialitate contestă decizia de exmatriculare a fiului său

Cazurile de violență din România par departe de final. După ce un elev din Târgu Mureș a șocat o întreagă comunitate cu gestul său inadmisibil, acum, mama acestuia încearcă să îl scoată basma curată.

Mama elevului din Târgu Mureș care și-a bătut diriginta până a băgat-o în spital a contestat decizia de exmatriculare a fiului său. În momentul de față, băiatul se află în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Citește și Elevul din Târgu Mureș care și-a bătut diriginta cu pumnii și picioarele și a amenințat-o cu moartea a fost exmatriculat

Mama elevului de la Colegiul ”Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureş, care şi-a lovit diriginta în data de 11 martie, în incinta şcolii, a contestat decizia de exmatriculare a fiului său, luată de Consiliul de Administraţie al instituţiei de învăţământ în data de 23 martie 2024.

Surse din cadrul Consiliului de Administraţie al Colegiului Naţional ”Alexandru Papiu Ilarian1” Târgu Mureş susţin că în cel mai scurt timp contestaţia urmează să fie analizată.

Hotărârea atacată cu contestaţie prevede că elevul se poate înmatricula din toamnă la o altă şcoală.

În momentul de față, elevul se află în arest la domiciliu pentru 30 de zile, acesta fiind inculpat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor concurente de loviri sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice după ce, în data de 11 martie, şi-a agresat fizic diriginta, aceasta necesitând îngrijiri medicale.

Băiatul de 15 ani, care fusese sancționat de mai multe ori pentru comportament nepotrivit, a luat-o la bătaie pe profesoară de supărare că fusese sancționat în urma altui scandal pe care l-a făcut în școală.

Profesoara a fost transportată la spital

Mai apoi, adolescentul a amenințat-o inclusiv cu moartea pe diriginta lui, iar mama acestuia era de față.

Elevul a lovit-o cu pumnii și picioarele în față și abdomen pe profesoară, chiar pe holul școlii și s-a oprit abia în momentul în care a intervenit portarul unității de învățământ.

Citește și Elevul de clasa a VIII-a care şi-a bătut profesoara cu pumnii și picioarele la școală a fost reținut. Cum s-au petrecut faptele

Ulterior, profesoara a fost transportată la spital, iar elevul a fost dus la secția de poliție.