Mama Elodiei Ghinescu, despre eliberarea lui Cioacă: „Trebuia să stea în închisoare pănă îl mâncau viermii”

Emilia Ghinescu a fost luată prin surprindere de eliberarea celui care i-a ucis fiica și consideră că s-a făcut o mare greșeală.

22 aug. 2023, 16:37
Mama Elodiei Ghinescu, despre eliberarea lui Cioacă: „Trebuia să stea în închisoare pănă îl mâncau viermii”
Mama Elodiei dezvăluie ultima discuţie cu fiica sa. "Mi-am dat seama că nu e lucru curat!"

Vestea eliberării lui Cristian Cioacă a fost primită cu mâhnire de mama Elodiei. Emilia Ghinescu spune că este o decizie incorectă și că Cioacă ar fi trebuit închis pe viață.

”Decizia este incorectă. Instanța a făcut o mare greșeală când i-a aprobat cererea de eliberare, pentu că a săvârșit o faptă deosebit de gravă. Judecătorii nu se gândesc dacă ar fi fost vorba de copilul lor, i-ar fi dat drumul ucigașului? Ăsta nu mai trebuia să vadă lumina zilei, nu să moară, dar să se chinuiască, să stea în închisoare pănă îl mâncau viermii. El nu s-a gândit nici la amărâtul ăla de copil că a crescut fără mamă”, a declarat, pentru Gândul, Emilia Ghinescu.

Cristian Cioacă, acuzat că a omorât-o pe avocata Elodia Ghinescu, a fost eliberat condiționat. Decizia este definitivă
Mama Elodiei spune că, la șapte ani de la moartea fiicei sale, a primit o scrisoare în care un angajat de la Protan Codlea îi relata detalii incredibile despre acea dimineață în care ar fi fost ucisă fiica sa.

”Acea persoană, care era de serviciu în dimineața respectivă, mi-a scris că a dus-o (n.r. Cristian Cioacă) pe Elodia acolo, în geamantanul care nu a fost găsit de anchetatori, și a ars-o. Acum o lună, am primit o altă scrisoare de la un bărbat care a rămas infirm în urma acelui incendiu provocat de el. L-a văzut ieșind de la Protan, când el nu a putut să justifice cele două ore”, ne-a mai spus Emilia Ghinescu.

Fostul poliţist Cristian Cioacă va fi pus în libertate după ce Tribunalul Argeş a admis cererea sa de liberare condiţionată

Magistraţii Tribunalului Argeş au admis, marţi, cererea de liberare condiţionată formulată de fostul poliţist Cristian Cioacă, găsit vinovat pentru uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu, al cărei cadavru nu a fost găsit niciodată. Tribunalul a admis, astfel contestaţia depusă de Cioacă la decizia Judecătoriei Piteşti, care a respins, în 19 iulie, cererea de liberare, ca fiind neîntemeiată.

Citește și: Ţi se face pielea de găina! Abia azi s-a aflat! Ce i-a spus Elodia în ultimul SMS trimis catre Cioacă! La ora 14.30 i-a scris ASTA

„În temeiul art.425 ind. 1 alin. 7 pct. 2 lit. a) C.pr.pen., rap. la art.587 C.pr.pen.: Admite contestaţia formulată de contestatorul C.C.C……… împotriva sentinţei penale nr. 1337/19.07.2023, pronunţată de Judecătoria Piteşti în dosarul nr. 8362/280/2023, desfiinţează sentinţa atacată şi, rejudecând, În temeiul art. 59 Cod Penal (1969) cu aplic. art. 5 Cod penal (2009): Admite propunerea formulată de Comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Mioveni şi dispune liberarea condiţionată a condamnatului C.C.C. de sub puterea mandatului nr. 1631/2016 emis de Judecătoria Piteşti în baza sentinţei penale nr. 1373/2016, dacă nu este reţinut sau arestat în alte cauze În temeiul art. 275 alin. 3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă”; este soluţia definitivă pronunţată marţi de Tribunalul Argeş.

În 19 iulie Judecătoria Piteşti respinsese cererea ca fiind neîntemeiată. În 18 iunie 2014, Cristian Cioacă a fost condamnat definitiv, prin decizie a Curţii de Apel Piteşti, la 15 ani şi 8 luni de închisoare pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, dispărută în urmă cu nouă ani. Iniţial, Tribunalul Argeş îl condamnase pe Cioacă la 22 de ani de închisoare.

 

Avocata familiei Ghinescu, revoltată după ce Cristian Cioacă a fost eliberat: Copilul lor nu va putea merge la mormântul mamei din cauza tatălui

Cristian Cioacă a fost eliberat, astăzi, din închisoare, după ce judecătorii i-au admis cererea de eliberare condiţionată, decizia instanţei fiind definitivă. Avocata familiei Ghinescu a făcut declaraţii, fiind împotriva deciziei luate de instanţă. „În opinia mea, nu este o soluţie corectă. Spun acest lucru pentru că instanţele din Piteşti nu au avut o poziţie obiectivă pe parcursul procesului şi nu au luat în vedere elementele din dosar. În opinia mea, el nu trebuia să beneficieze de această eliberare condiționată.

El a fost condamnat la o pedeapsă relativ mică în comparație cu gravitatea faptei comise. Ar fi trebuit să ispășească măcar 15 ani. Cristian Cioacă nu a plătit nici măcar daunele morale către familia Ghinescu sau propriul copil, deşi avea bani. Comportamentul pe care l-a avut în penitenciar l-a ajutat să iasă în nenumărate permisii, să primească vizite şi pachete.

Instanța ar fi trebuit să aibă în vedere că nu a recunoscut niciodată faptă, că a îngreunat ancheta şi că a ascuns urmele faptelor sale. De asemenea, copilul lor nu va putea merge niciodată la mormântul mamei să aprindă o lumânare din cauza tatălui. Părinţii Elodiei au creat un mormânt, dar este un loc gol.

Dacă Cristian Cioacă va vrea să spună ce a făcut cu trupul Elodiei pentru ca acel mormânt să nu mai fie gol, asta rămâne la latitudinea sa. Deşi este greu de crezut ca va vrea să recunoască, orice este posibil, având în vedere că în trecut acesta mergea des la Biserică. Există şanse să-l mustre conștiința şi să recunoască de a făcut cu rămășitele Elodiei”, a declarat Crina Radu, avocata familiei Ghinescu.