Ţi se face pielea de găina! Abia azi s-a aflat! Ce i-a spus Elodia în ultimul SMS trimis catre Cioacă! La ora 14.30 i-a scris ASTA

Conform datelor de la dosar, ultima convorbire telefonică dintre cei doi a fost despre divorț, fapt care sugerează posibile motive ale dispariției Elodiei.

28 apr. 2023, 15:22
Ţi se face pielea de găina! Abia azi s-a aflat! Ce i-a spus Elodia în ultimul SMS trimis catre Cioacă! La ora 14.30 i-a scris ASTA

După 14 ani de la dispariția misterioasă a avocatei Elodia Ghinescu, ultimul SMS pe care l-a trimis aceasta către soțul său, Cristian Cioacă, a fost dezvăluit. Conținutul acestuia este de-a dreptul tulburător, lăsându-l pe Cioacă fără cuvinte.

Potrivit surselor, Elodia i-a trimis un mesaj soțului său în ziua dispariției sale, la ora 14.30, în care îi transmitea un gând final, un mesaj care i-a cutremurat pe anchetatori. Conținutul acestuia nu a fost dezvăluit public, însă se pare că a jucat un rol important în condamnarea lui Cioacă.

Converstațiile tulburătoare dintre Elodia și Cristian Cioacă

Pe lângă ultimul SMS trimis de Elodia, anchetatorii au avut acces și la desfășurătorul conversațiilor dintre aceasta și soțul său. Conform acestora, ultima convorbire telefonică dintre cei doi a fost despre divorț, fapt care sugerează posibile motive ale dispariției Elodiei.

Înainte de aceasta, avocata a făcut mai multe apeluri atât în România cât și în Suedia. În ziua dispariției sale, a fost sunată din Suedia, după care l-a sunat pe Cioacă de mai multe ori, fără succes. Ulterior, a primit un apel de la un SPP-ist coleg cu Cioacă, Daniel Zabara.

Condamnat pentru uciderea Elodiei Ghinescu

Cristian Cioacă a fost condamnat la închisoare pentru uciderea soției sale, chiar dacă trupul acesteia nu a fost găsit niciodată. Procesul a fost unul extrem de mediatizat, iar dezvăluirile recente au readus în atenția publicului acest caz care a șocat România.

În prezent, Cioacă se află în închisoare, însă cazul Elodiei Ghinescu rămâne unul misterios, iar dezvăluirile recente nu fac decât să adauge noi întrebări și speculații în jurul acestui caz.

Această dezvăluire aruncă o nouă lumină asupra cazului și dă naștere unor noi întrebări, astfel încât misterul dispariției Elodiei Ghinescu rămâne încă neelucidat.

Cristian Cioacă rămâne în închisoare, după ce a fost respinsă cererea de eliberare condiţionată

Fostul poliţist Cristian Cioacă rămâne în închisoare, după ce Judecătoria Piteşti i-a respins luni, ca neîntemeiată, cererea de eliberare condiţionată, însă decizia nu este definitivă. Potrivit deciziei instanţei, Cioacă are dreptul să facă o nouă cerere de eliberare în luna mai 2023.

„Respinge cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat, în prezent deţinut la Penitenciarul Mioveni, ca neîntemeiată. Menţine termenul stabilit de Comisia pentru liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Mioveni după expirarea căruia propunerea sau cererea de liberare condiţionată va putea fi reînnoită, respectiv 10.05.2023. Cu drept de a formula contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea copiei minutei”, au stabilit judecătorii.

Pe 11 ianuarie, o comisie de la Penitenciarul Mioveni, locul unde este încarcerat fostul poliţist, i-a respins cererea de eliberare condiţionată, iar Cristian Cioacă a contestat decizia comisiei la Judecătoria Piteşti.

Cristian Cioacă, condamnat pentru uciderea avocatei Elodia Ghinescu, rămâne în pușcărie. Instanța i-a respins cererea de eliberare
Cristian Cioacă a executat efectiv peste jumătate din pedeapsa de 15 ani şi 8 luni de închisoare primită în 2014 pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, scrie Agerpres.

De menţionat că fostul poliţist nu a recunoscut niciodată că el a ucis-o pe Elodia. Trupul acesteia nu a fost găsit de autorităţi, deşi în acest caz a fost desfăşurată una dintre cele mai ample anchete judiciare din România.

Pe 19 iunie 2014, Curtea de Apel Piteşti l-a condamnat definitiv pe Cristian Cioacă la 15 ani şi 8 luni de închisoare cu executare şi cinci ani interzicerea unor drepturi, în dosarul în care a fost judecat pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu. Iniţial, la instanţa de fond, el primise o condamnare de 22 de ani de închisoare.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în noaptea de 29 spre 30 august 2007, pe fondul unor relaţii conflictuale preexistente legate de un iminent divorţ generat de presupusele relaţii extraconjugale ale soţilor, în timp ce se aflau în dormitorul matrimonial, discuţiile au degenerat, context în care poliţistul Cristian Cioacă i-a aplicat soţiei sale, Elodia Ghinescu, multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia.

Anchetatorii susţin că, în noaptea săvârşirii crimei, copilul minor al cuplului se afla în apartamentul în care locuiau cei doi soţi.

„În zilele următoare, inculpatul a derulat o serie de activităţi menite a-i asigura evitarea tragerii la răspundere penală. Astfel, într-o primă fază, acesta a adunat în saci din polietilenă toate obiectele vizibil sau potenţial purtătoare de urme de sânge, produse cu ocazia agresiunii ori a depesării sau transportării cadavrului în vederea ascunderii acestuia şi le-a aruncat într-o râpă situată la 4,6 km de Poiana Braşov pe direcţia Râşnov, unde au fost găsite în data de 8.10.2007. Întrucât operaţiunile de spălare a urmelor de sânge de pe suprafaţa peretelui comun dintre dormitorul matrimonial şi baia aferentă nu erau satisfăcătoare (din perspectiva cercetării la faţa locului care avea să se desfăşoare în perioada următoare în apartament), inculpatul a acoperit zonele cu cea mai mare concentrare a urmelor de sânge cu un strat suplimentar de glet şi unul de vopsea lavabilă. Totodată, a instalat o nouă perdea de duş în baia aferentă dormitorului”, spuneau procurorii.

Mama Elodiei dezvăluie ultima discuţie cu fiica sa. „Mi-am dat seama că nu e lucru curat!”
Parchetul mai susţine că, ulterior datei de 2 septembrie 2007, Cristian Cioacă a desfăşurat o ”operaţiune amplă de manipulare a persoanelor din anturajul său şi al soţiei sale, prezentând tuturor celor cu care intra în contact dovezile găsite la acea dată de un martor pe calculatorul familiei Cioacă-Ghinescu, referitoare la relaţia extraconjugală a victimei şi vacanţa pe care şi-a petrecut-o împreună cu o altă persoană în Dubai”.

În opinia procurorilor, scopul acestui demers era asigurarea unui curent de opinie nefavorabil victimei, care ar fi justificat ipoteza unei plecări voluntare de la domiciliu şi deturnarea atenţiei de la aspectul esenţial, respectiv varianta uciderii acesteia de către poliţist.

După ce a întreprins toate aceste demersuri, în data 5 septembrie 2007 Cristian Cioacă a anunţat oficial dispariţia soţiei sale.

Mama Elodiei dezvăluie ultima discuţie cu fiica sa. „Mi-am dat seama că nu e lucru curat!”

Mama Elodiei dezvăluie ultima discuţie cu fiica sa. „Sunt foarte mâhnită, cum am fost și acești ani, de când a omorât-o și până acum. El nu a recunoscut și vă spun că nici nu va recunoaște. Acum deja s-a obișnuit cu această treabă. Caracterul lui este de așa natură, așa vedeam eu înainte, se bucura când făcea rău cuiva”, a spus Emilia Ghinescu, mama Elodiei Ghinescu, pentru DC News.

Citeşte şi: Mama Elodiei îl dă în judecată pe Cristian Cioacă pentru plata despăgubirilor de sute de mii de euro

Mama Elodiei a vorbit şi despre ultimele momente în care a stat de vorbă cu fiica ei: „Nu mi-a spus prea multe că era așa o fire pentru familia ei. Nu prea îi plăcea să vorbească foarte mult. Bine, mie îmi mai povestea, dar ultima zi în care am vorbit cu ea era cam supărată și el a avut o ieșire nepotrivită. Au venit cu o zi înainte la noi acasă, am servit masa împreună, după care el a plecat într-o cameră și a spus că e foarte obosit și că vrea să se odihnească. A stat acolo până când s-a gândit să plece acasă. Mi-am dat seama că între ei nu este lucru curat, dar am înțeles că de foarte multă vreme exista acest lucru deoarece el avea o amantă în Pitești, o amantă care a venit și la proces. În noaptea când el a omorât-o pe Elodia a venit de acolo”.

Citeşte şi: Cristian Cioacă şi-a dat în judecată fiul pe care îl are cu Elodia Ghinescu

Cristian Cioacă a fost condamnat pe 19 iunie 2014 de magistrații Curții de Apel Pitești la 15 ani și 8 luni de închisoare şi cinci ani interzicerea unor drepturi, pentru uciderea soției sale, Elodia Ghinescu, care a dispărut în august 2007 și nu a mai fost găsită niciodată. Cristian Cioacă a fost arestat în septembrie 2007 și a fost acuzat de ucidere cu premeditare. În timpul anchetei și a procesului, a negat orice implicare în dispariția soției sale. Acesta a cerut recent eliberarea condiționată din închisoare, dar cererea sa a fost respins pe 22 februarie 2023 de Tribunalul Argeș.