Mama fetiței de 12 ani, găsită moartă în lada patului într-un apartament din București, a fost eliberată. Femeia dă vina pe concubin

Mama fetiței de 12 ani ucise în București a fost eliberată de poliția spaniola si vine cu microbuzul în România. Autoritățile române nu au putut trimite în Spania documente care să o incrimineze, astfel încât ea să fie arestată acolo. Femeia a mai declarat că ar fi stat două zile cu cadavrul sub pat, fără să știe.

07 iun. 2023, 09:57
Mama fetiței de 12 ani, găsită moartă în lada patului într-un apartament din București, a fost eliberată. Femeia dă vina pe concubin

Mama fetiței de 12 ani, găsită moartă în lada patului într-un apartament din București, a fost eliberată de autoritățile spaniole. Femeia le-ar fi declarat oamenilor legii că nu are legătură cu moartea fetei sale. Femeia le-a spus anchetatorilor că nu era acasă când s-a produs tragedia. Mai mult, când ar fi sesizat lipsa copilei concubinul ei ar fi liniștit-o spunându-i că s-a întors la tatăl biologic.

Femeia le-a declarat anchetatorilor că la scurt timp de la naşterea fetiţei, intimatul – reclamant a devenit extrem de gelos și violent, atât verbal cât și fizic. Femeia a spus că fostul concubin mereu o lovea, o insulta și jignea, o ameninţa cu moartea, atât în prezența minorei, cât și a fiului său pe care îl are dintr-o altă relaţie, cât și în prezent, după separarea în fapt, acesta o urmăreşte, o ameninţă cu moartea și se foloseşte de minoră pentru a-i face rău. Femeia a mai spus că fostul concubin, până la separarea în fapt, era din ce în ce mai agresiv, comportamentul și manifestările acestuia anormale de tensiune nefiind de natură să asigure mediu familiar stabil și un suport afectiv emoţional pentru dezvoltarea minorei. Multe din certuri se desfăşurau în fața copiilor, reclamantul fiind agresiv fizic și verbal, potrivit unor surse citate de România TV.

Ulterior, femeia și concubinul ei au plecat din țară.

Citește și: Un nou caz Caracal! Detalii cutremurătoare din ancheta „cadavrului ascuns în canapea”. Ce s-a descoperit după analiza ADN. UPDATE: Mama fetiţei, reţinută în Spania

Între timp apar detalii noi în cazul fetiței de 12 ucisă cu sânge rece, al cărei trup a fost ascuns în lada patului. Potrivit legiștilor, copila a avut parte de o moarte violentă. Fata şi mama ei fuseseră date dispărute în urmă cu câteva zile, fostul soţ al femeii anunţând că nu mai poate lua legătura cu ele.

”La data de 06.06.2023, în baza concluziilor expertizei ADN judiciare efectuate de Institutul Naţional de Criminialistică, s-a stabilit că persoana decedată, găsită într-un sac din plastic în lada canapelei unei locuinţe din mun. Bucureşti, sector 4, este o minoră în vârstă de 12 ani, identificarea având loc prin compararea profilului genetic al cadavrului cu profilul genetic al tatălui minorei”, anunţă, marţi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Citește și: Cadavrul găsit într-un apartament din Sectorul 4 ar aparține unei adolescente de 12 ani. Noi detalii cutremurătoare

Procurorii precizează că cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Omoruri.

 

Lucian Bode: Structurile de Poliţie desfăşoară în acest moment activităţi poliţieneşti atât în România cât şi pe teritoriul altor state din Europa

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat miercuri despre cazul fetitei găsită moartă într-un apartament din Capitală, că structurile de Poliţie desfăşoară în acest moment activităţi poliţieneşti atât în România cât şi pe teritoriul altor state din Europa pentru ca cei vinovaţi de această crimă să fie traşi la răspundere cât mai repede.

”Eu mă feresc să fac comentarii asupra unor anchete în curs, ştiţi foarte bine că este o anchetă sub coordonarea procurorului, vă pot asigura că structurile de Poliţie desfăşoară în acest moment, începând cu momentul declanşării anchetei, deschiderii dosarului penal, activităţi poliţieneşti, atât în România cât şi pe teritoriul altor state din Europa pentru ca cei vinovaţi de această crimă să fie traşi la răspundere cât mai repede cu putinţă”, a spus ministrul de Interne.

Lucian Bode a arătat că detalii cu privire la momentul în care s-a declanşat acţiunea, cercul de suspecţi şi alte aspecte de acest gen nu poate oferi.

Întrebat ce măsuri au luat poliţiştii pentru căutarea fetei atunci când era vie, Lucian Bode a spus: ”Activităţile poliţieneşti premergătoare deschiderii dosarului penal sunt parte a dosarului penal, acesta este motivul pentru care Poliţia Capitalei nu vă poate da detalii vizavi de ce a făcut înainte de deschiderea dosarului, dar fiţi convinşi că toate aceste aspecte vor fi lămurite, inclusiv ceea ce sugeraţi prin întrebare, dacă Poliţia a intervenit la timp sau ce a făcut în perioada respectivă, ce activităţi a desfăşurat în etapa despre care vorbeaţi”.

Lucian Bode a precizat că toate aceste elemente vor fi parte a dosarului de urmărire penală.